Регионалният министър Гроздан Караджов заяви, че премиерът Кирил Петков е

...
Регионалният министър Гроздан Караджов заяви, че премиерът Кирил Петков е
Коментари Харесай

Караджов изригна: Петков лъже!

Регионалният министър Гроздан Караджов съобщи, че министър председателят Кирил Петков е изрекъл през днешния ден куп неистини по негов адрес.

„ По-жалка картина от това да се опитваш да спасиш оцеляването на кабинета си като по този метод хвърляш обиди, клюки и същински неистини за всяко едно от нещата по адрес на вицепремиер от личния си кабинет. Това беше картината на положението на нещата в обединението. Този човек през днешния ден беше самата жалка картина на това, което се случва в обединението “, съобщи в ефира на bTV Караджов, представен от лупа.бг.

„ Това не са пари, които аз съм изискал, а парите, които по планове с решение на Народно събрание присъди от бюджета на Министерство на регионалното развитие да се изплатят остарели отговорности навръх тези „ крадливи компании “, изясни Гроздан Караджов.

„ Ние с Има Такъв Народ внесохме решение да не им се заплаща, а на 14 април в свое изявление Кирил Петков споделя, че дава обещание страната да разплати първите 600 милиона лв. в този момент, а до 30 юни да им се изплати цялата сума “, разясни още районният министър.

Тази цяла сума е 1,2 милиарда лв.. В отчета към това решение е записано още 1,2 милиарда лв. за тези стартирани 278 пътища, които са останали на средата неремонтирани. Половин милиард, които те не пожелаха да сложат в „ Автомагистрали “, с цел да се строи Автомагистрала „ Хемус “. Извън тях има още половин милиард, които не бяха поставени още веднъж в бюджета. И още половин милиард, който дружно обещахме на общините. Ето това са 3,9 милиарда, от които аз нямам присъединяване в нито една стотинка, нито една процедура “, сподели още Гроздан Караджов.

 Той приказва и за ин-хаус договорите. " Подготвя се още веднъж да финансират същите компании по ин-хаус договорите. На срещата, на която отидох с другите разновидности, бяха премиера, финансовия министър и Бойко Рашков. Всички се разбрахме, че договорите към този момент ще са строителни, а не за доставки. Те разпоредиха на двама зам, министри да работят по въпроса. На тези крадливи компании аз една стотинка не съм разрешил да се заплати. Платил съм на база решение на Народно събрание. Повечето ни поръчки са на най-ниска цена. С нито една компания не съм се срещал в никакъв случай.

Снимка: Стоп кадър, НОВА
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР