Регионалният лидер на крайнодясната партия Алтернатива за Германия (АзГ) в

...
Регионалният лидер на крайнодясната партия Алтернатива за Германия (АзГ) в
Коментари Харесай

Осъдиха лидер на Алтернатива за Германия за използването на нацистки лозунг

Регионалният водач на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) в централната немска провинция Тюрингия Бьорн Хьоке бе приет за отговорен и му бе наложена повторна парична санкция за потреблението на неразрешен нацистки девиз, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Петдесет и две годишният Хьоке бе наказан за това, че в тирада на партийно събитие в град Гера, Тюрингия, е приканвал последователите на партията да скандират неразрешения лозунг на нацистките щурмоваци от СА (Sturmabteilung, SA - на български " Щурмови отряди " ) " Всичко за Германия " (Alles für Deutschland).

Хьоке е изрекъл първите две думи от лозунга, а по-късно съгласно прокуратурата е употребявал жестове, с цел да насърчи публиката да изкрещи третата дума.

По това време против него е имало повдигнато наказателно обвиняване за това, че е цитирал същия девиз в тирада на предизборно събитие на АзГ в град Мерзебург, провинция Саксония-Анхалт, през май 2021 година През май тази година Хьоке бе наказан по това дело и съдът постанови да заплати санкция в размер на 100 дневни ставки по 130 евро, напомня ДПА. В момента той апелира присъдата. 

Днес Окръжния съд в град Хале - най-големия град в провинция Саксония-Анхалт - призна Хьоке за отговорен по обвиняванията за потребление на знаци на противоконституционни и терористични организации и му наложи още една парична санкция - този път в размер на 16 900 евро (130 дневни ставки по 130 евро).

Хьоке е водещият претендент на АзГ за локалните избори за ландтаг (местни парламенти) в провинция Тюрингия, където партията има забележителна преднина съгласно социологическите изследвания.

" Алтернатива за Германия " води предизборна акция за три идни вота за ландтаг в провинциите Тюрингия и Саксония, където изборите ще се произведат на 1 септември, както и в провинция Бранденбург, където гласоподавателите ще упражнят правото си на глас на 22 септември. Крайнодясната партия се подрежда преди всичко във всички провинции, сочат социологически изследвания.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР