Регионалните здравни инспекции са издали 112 акта на родители, които

...
Регионалните здравни инспекции са издали 112 акта на родители, които
Коментари Харесай

Глобиха 112 родители за пропуснати ваксини на децата

Регионалните здравни инспекции са издали 112 акта на родители, които не са завели децата си на наложителни имунизации. Това е резултат от общо 16 000 инспекции в цялата страна, оповестяват от Министерство на здравеопазването.

Санкциите са общо 5600 лв., прецизираха от ведомството пред Монитор и конкретизираха, че за такова нарушаване плануванаъа санкция е в размер на 50 лв.. Оттам оповестиха, че има глобени и персонални лекари, които са пропуснали да сложат ваксини на пациентите си, само че не пожелаха да оповестят точния им брой.

Един от дребното глобени лекари е джипи от Шумен. Той е получил наказателно разпореждане за 100 лв., тъй като не е показал доклад за извършените имунизации.

Според общопрактикуващи лекари, макар интензивността на така наречен антиваксъри в обществените мрежи и яростните полемики за или срещу имунизациите, родителите всеобщо водят децата за имунизации.

Главният секретар на Регионалната здравна ревизия в Шумен доктор Илияна Лозанова заяви, че за интервала 2013-2018 година са формирани 6 акта на родители, които не са обезпечили провеждането на наложителни имунизации на децата си.

И по шестте са издадени наказателни постановления на обща стойност 300 лв.. Четири от случаите са от предходната година. Един болен от инфекциозно заболяване може да болести и разболее 95% от хората в близост, в случай че те не са имунизирани, разяснява нуждата от имунизациите основният държавен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР