Регионалните здравни инспекции (РЗИ) излизат на протест, каза за БТА

...
Регионалните здравни инспекции (РЗИ) излизат на протест, каза за БТА
Коментари Харесай

Протест на служители на регионалните здравни инспекции

Регионалните здравни инспекции (РЗИ) излизат на митинг, сподели за Българска телеграфна агенция ръководителят на Медицинска федерация " Подкрепа " Соня Върбанова. 

Тя посочи, че митингът е пред постройките на всяко РЗИ и е с дълготрайност от половин час. Протестът е алегоричен и е в тяхното почивно време, обедната им отмора, добави Върбанова.

Този митинг е единствено 30 минути, само че с подготвеност да има и по-сериозни митинги , означи тя. Настояванията на протестиращите са за нарастване на заплатите , както са контрактувани по Отраслов групов трудов контракт. 

Договорът регламентира нарастване на главните хонорари в бранша - за заплатите на лекарите покачване с 800 лева , на експертите по здравни грижи – с 550 лева, а на останалите медицински служащи – с 200 лева

По-рано този месец от организацията изпратиха писмо до служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев, с което го приканваха в седемдневен период да осведоми за съответните дейности на Министерството на здравеопазването, които са подхванати или ще бъдат подхванати, както и в какви периоди, за осъществяване на нарастване на главните месечни хонорари на заетите в РЗИ в страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР