Регионални здравни инспекции съставиха 125 акта на общопрактикуващи лекари за

...
Регионални здравни инспекции съставиха 125 акта на общопрактикуващи лекари за
Коментари Харесай

Лекари мамят с фалшиви ваксини за морбили

Регионални здравни инспекции сформираха 125 акта на общопрактикуващи лекари за отчитане на ваксини, без те да бъдат действително сложени, оповестиха от здравното министерство.

Съставени са и 21 бр. на други служебни лица (служители в детски градини и образователни заведения) и на родители, отказали осъществяване на имунизации на децата им (6 бр.).

" Още с регистрирането на първите случаи в страната, Министерство на здравеопазването предприе незабавни дейности за ограничение епидемиологичното разпространяване на морбили на територията на страната посредством РЗИ, част от които са предпочитано обгръщане от ОПЛ на неимунизирани лица и лица с повърхностен имунизационен статус на възраст от 13 месеца до 18 години с една доза комбинирана ваксина МПР; прецизен надзор, произлизащ от Наредба № 15 за имунизациите в Р. България на разходването и приложението на всяка доза ваксина против морбили, паротит и рубеола и по повод документирането на извършените имунизации, а точно регистриране на данните за извършени имунизации в одобрени мостри на документи ", оповестяват от министерството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР