Регионалната здравна инспекция в Монтана си търси трима нови служители,

...
Регионалната здравна инспекция в Монтана си търси трима нови служители,
Коментари Харесай

Регионалната здравна инспекция в Монтана обяви три свободни позиции, вижте какви са те

Регионалната здравна ревизия в Монтана си търси трима нови чиновници, научи организация BulNews. Свободните позиции са за основен специалист, младши специалист и контрольор. 
Първата служба е в дирекция „ Административно-правно, финансово и стопанско обслужване “. Главният специалист създава и предлага за утвърждение щатно разписание, като съблюдава условията на Класификатора на длъжностите в администрацията и настоящите наредби. Той взе участие в създаването на вътрешни правила за организация на работната заплата в РЗИ – Монтана, както и правила за ръководство на човешките запаси. Съдейства на шефовете на дирекции за поддържане актуалността на длъжностните характерности на личния състав в инспекцията. Отговаря за положението и съхранението на документите по назначение, преназначаване и освобождение на чиновниците. Участва в конкурсни комисии за назначение на нови чиновници, като обезпечава спазването на процедурата за асортимент на личен състав. Вписва и попълня данни в Годишния отчет за положението на администрацията на РЗИ, както и в Единната осведомителна система за ръководство на човешките запаси в държавната администрация. Бъдещият основен специалист взе участие в състава на комисии, регламентирани в нормативна уредба, касаеща корупционни практики и спор на ползи.
Мераклиите за поста би трябвало да имат висше обучение в областите на обществени, икономически и правни науки или стопанска система, както и 2 години професионален опит. 
Заплатата за поста започва от 720 лева. 
Младши специалистът от своя страна дава отговор за приема и регистрацията на постъпващите материали за проучване. Извършва лабораторно диагностични операции под управлението на микробиолога или по негови инструкции. Извършва посявки, пресявки на постъпилите в лабораторията материали и биохимични проби за идентификация на бактериалните типове. Изработва антибиограми на изолираните микробни типове. Прави и приготвя за работа нужните течни, твърди хранителни среди и работни разтвори. Подготвя микроскопски препарати, нужни за микробиологичната диагностика. Вземане на венозна кръв и обособяване на серум за проучване. Извършва серологично проучване на постъпилите проби. Вакантната позиция е в дирекция „ Надзор на заразните заболявания “, а заплатата за поста стартира от 710 лева Кандидатите за поста би трябвало да са професионални бакалаври региона на опазването на здравето и спорта или да имат здравна компетентност – клиничен лаборант. 
Последната свободна служба е за контрольор в отдел " Държавен здравен надзор ". Бъдещият чиновник прави контролна активност в обекти с публично предопределение, на артикули, артикули и действия със значение за здравето на човек, фактори на виталната среда на територията на област Монтана. Той прави също по този начин оперативна активност - мониторинг на централни и локални водоизточници, изготвя на доклади, информации, писма, мнения, отговори на тъжби на физически и юридически лица. Административно-наказателната активност на инспектора се показва в издаване на наставления, сформиране на актове за административни нарушавания, оферти до шефа на РЗИ за издаване на заповеди за прекъсване на обекти или избрани действия в тях. Изискванията към претендентите са висше обучение в една от следните области - опазване на здравето и спорт; естествени науки, математика и информатика или професионално направление – контрольор по публично здраве, запазване и надзор на публичното здраве, еколог, химик. 
Конкурсите и за трите позиции протичат на два стадия – тест и изявление, а документи за присъединяване се подават до 16 декември. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР