Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково
Коментари Харесай

„Неохим“ ли отрови Марица? Умряла риба задръсти реката при Димитровград

Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково ревизира сигнал за умряла риба по поречието на река Марица след Димитровград, в региона на селата Нова вяра и Райново, оповестиха от екоинспекцията.

Извънредната инспекция е почнала през вчерашния ден вечерта. В нея взе участие екип от чиновници на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Хасково, Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ – Пловдив и Регионална лаборатория – Хасково към Изпълнителната организация по околната среда.

Съвместният екип взима водни проби от пет пункта по течението на реката и две проби от северен и отвеждащ колектор на торовия цех „ Неохим “ в Димитровград на локалния олигарх Стефан Димитров, като един от промишлените обекти в региона. Резултатите от разбора на пробите ще бъдат оповестени в допълнение, твърдят от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Предишната инспекция на екоинспекцията в района във връзка измирането на риба бе преди две седмици. Тогава сигналът бе за мъртви водни жители – речен кефал и шаран по течението на река Банска, десен приток на Марица. Инспекцията не откри промишлени замърсители.

Инфо: narod.bg

Тагове: Марица мъртва риба отровена риба Неохим отрова
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР