Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково
Коментари Харесай

Заради замърсяване със серен диоксид: Поискаха временно спиране на ТЕЦ „Марица 3“

Регионалната ревизия по околната среда и водите ( РИОСВ) в Хасково изиска краткотрайно прекъсване за 48 часа на мощностите на димитровградската Топлоелектрическа централа (ТЕЦ) " Марица 3 ", заяви на формалната си страница екоинспекцията. Причината е изпускане на неорганизирани излъчвания от постройката на котелното помещение през последните няколко дни.

Основание за желаната мярка е член 73 от Закона за енергетиката и открити нарушавания на екологичното законодателство по Закона за запазване на околната среда. Изпратено е писмо до Електроенергийния систематичен оператор за неотложно предписание за спиране на производството на електрическа сила на оператора, се прецизира в известието.

Автоматичната измервателна станция (АИС) " Раковски " през вчерашния ден регистрира във времевия откъслек от 9:00 до 13:00 часа превишения на пределно допустимата средночасова централизация на серен диоксид във въздуха на Димитровград. Най-голямо бе то в 10:00 часа, когато уредите са открили 2002,4 микрограма на пространствен метър при средночасова норма 350 микрограма на кубик. 

От енергийното сдружение настояха, че казусът не в тяхното произвеждане . Междувременно в късния следобяд на вчерашния ден Топлоелектрическа централа " Марица 3 " - Димитровград приключи работата на горивната апаратура, осведомиха от РИОСВ-Хасково.   
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР