Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Бургас

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Бургас
Коментари Харесай

Проверяват склад за стари пестициди в Бургас

Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) – Бургас извърши инспекция на склад, в който се съхраняваха негодни за приложимост пестициди и други препарати за растителна отбрана, намиращ се на територията на град Средец. Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас.

Препаратите бяха конфискувани по план „ Екологосъобразно неутрализиране на излезли от приложимост пестициди и други препарати за растителна отбрана с изминал период на валидност “.

Установи се, че дейностите по пробовземане, разбор, преопаковане, натоварване и транспортиране на 47 999.80 кг негодни за приложимост препарати за растителна отбрана са завършили. Натоварени са на 3 камиони и пестицидите са изпратени за „ Валорек “ – Швейцария, където следва тяхното неутрализиране.

Складът е измит и саниран.

Проектът „ Екологосъобразно неутрализиране на излезли от приложимост пестициди и други препарати за растителна отбрана с изминал период на валидност “ по българо-швейцарската стратегия за съдействие има за цел обезпечаването на екологосъобразното неутрализиране на 4 388 тона негодни за приложимост пестициди и други препарати за растителна отбрана в 216 склада за предпазване на територията на цялата страна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР