Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив (РИОСВ

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив (РИОСВ
Коментари Харесай

РИОСВ засилва проверките след серия палежи на отпадъци в Пловдивско

Регионалната ревизия по околната среда и водите - Пловдив (РИОСВ - Пловдив) ускорява инспекциите след серия случаи на нерегламентирано изгаряне на боклуци в град Пловдив и покрайнината. За последните 24 часа Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив е получила 5 сигнала за сходни нарушавания.

Граждани са докладвали за запалвания на боклуци , съпроводени от мощни миризми, в Шекер махала, Северен регион и на улица " Крайречна " в Източен регион. Екоинспекцията е уведомила документално кмета на Пловдив за противозаконното струпване на боклуци и изгарянето им, настоявайки за усилване на контрола от негова страна, според отговорностите му, избрани в Закона за ръководство на отпадъците.

Екипи на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив правят локални инспекции, а при определяне на нарушавания ще бъдат подхванати плануваните в закона наказателни дейности.

Друг случай, регистриран през вчерашния ден, е пожар на конна база в землището на село Царацово, община Марица. При инспекция на мястото е открито горене на т леещи боклуци от торова маса и плява, които са били разпръснати на повърхност сред 700 и 800 квадратни метра. Управителят въз основата е съобщил, че запалването е станало самоотделно, а той е алармирал пожарната и е подхванал дейности за ограничение на пожара.

Експертите на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив са издало наставление на сдружението за предприемане на ограничения, които да предотвратят наново запалване на отпадъците и да ги съхраняват на площадката на конната база.

Екоинспекцията ще предприеме административни наказателни дейности по отношение на нарушаванията. Законът за ръководство на отпадъците планува санкция до 4000 лв. за противозаконното изгаряне на боклуци.
 След пожар в завода за горене на боклуци в Девня няма запалени боклуци и замърсяване
След пожар в завода за горене на боклуци в Девня няма запалени боклуци и замърсяване

Няма вреди и пострадвания на чиновници, съгласно притежателя на инсенератора " ЕкоСейф "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР