Регионалната дирекция Строителен контрол в Хасково издаде заповед за незабавно

...
Регионалната дирекция Строителен контрол в Хасково издаде заповед за незабавно
Коментари Харесай

ДНСК спира строежа, срутил къща в Хасково

Регионалната дирекция " Строителен надзор " в Хасково издаде заповед за неотложно прекъсване на градежа, поради който се срути къща в града, оповестиха от пресцентъра на РДНСК.

 Рухна стена от къща в Хасково (снимки) Виж още

Инспекторите направиха инспекция на място. Инцидентът е провокиран от изкопните работи на градежа в съседство. Взета е цялата строителна документи на градеж " Смесена постройка ", който е 4-та категория и ще съставлява четириетажна постройка.

В сходство с Наредбата за проучване на повредите в строителството, РДНСК ще назначи техническа експертна комисия с присъединяване на геолози и конструктори, която да откри нарушаванията, провокирали аргументите за случая.

Според наредбите на член 196 от Закон за устройство на територията в компетентността на кмета на община Хасково е да назначи експертна комисия, която да обследва градивната носимоспособност на компрометираната къща. На базата на градивните експертизи на общинската комисия ще се реши дали тя може да бъде възобновена или ще се наложи да бъде отстранена.

" Никой не искаше неприятно да стане, но стана. Комшии сме, познаваме се. Остана без къща Росен. Добре, че няма потърпевши хора. Сега ще излезе на квартира, ще му заплащам наема и ще му построя къщата отначало. Ще възстановя всичко. Така е редно. " Така Юсеин Юсеин- вложителят на злощастния градеж вижда разрешаването на обстановката, представен от " Хасково Нет ".

Собственикът на опустошения парцел Росен Тодоров през днешния ден беше още веднъж до руините на бащината си къща. Мъжът още е в потрес от случилото се, само че е признателен, че са съумели да спасят животите си-той, брачната половинка му и майка му, която гони 80-те години. В събота към 21 часа, фамилията сяда да вечеря и чува гърмеж. Още тогава стените на първия етаж стартират да се пукат. Събират документите и малко облекла и напущат парцела. Голяма част от това, което са събирали като семейство обаче е в падащата постройка, в която не може да се влезе, тъй като е рискова. Друга част от покъщнината им към този момент е под отломките.

През последните 24 часа- от първото сриване в неделя сутринта до през днешния ден има още разрушения
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР