Регионална програма за полезащитните горски пояси ще бъде възложена за

...
Регионална програма за полезащитните горски пояси ще бъде възложена за
Коментари Харесай

Започва разработването на Регионална програма за полезащитни горски пояси

Регионална стратегия за полезащитните горски пояси ще бъде предоставена за създаване от Изпълнителна организация по горите, подпомагане за което ще бъде обезпечено от водещи специалисти в тази сфера. Това стана ясно на извършената трета изнесена среща на екипа за ръководство на план " Земите и горите на орела ". Изработването на документа ще се финансира от плана, като правенето му е одобрено от Европейската комисия и изпълнителния шеф на горската организация. 

Програмата е за период от 10 години и планува построяването на полезащитни горски пояси на територията на Североизточно държавно дружество.Потребността от създаването на дълготрайна стратегия е казусът със съхненето на емблематичните горски територии. Регионалната стратегия няма нормативен темперамент, само че ще подкрепи цялостното справяне с главните проблеми пред полезащитните горски пояси, свързани със здравословното им положение, възобновяване на повредени такива, решение на казуса с действителните граници на част от тях, провеждането на нужните спомагателни научно-приложни проучвания. Освен, че съставляват емблематични горски територии с значимо значение, те са и неоценими горски хабитати за развиване и леговище на голям брой скъпи скотски типове, обезпечават места за отмора на мигриращи типове, безапелационни са горските специалисти и орнитолозите от Българско дружество за защита на птиците. Дружеството е сътрудник на горските структури по плана.

В рамките на изнесената намира се организира седмо съвещание на надзорния комитет по план " Земите и горите на орела " (LIFE18 NAT/BG/001051), който е продължение на план " Горите на орела “, сполучливо завършил през 2019 г. 

Основната му цел е дълготрайно запазване популацията на дребния писклив орел посредством отбрана и стабилно ръководство на гнездовите и хранителни местообитания на типа, както и основаване на нови такива.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР