Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-Хасково извърши проверка

...
Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-Хасково извърши проверка
Коментари Харесай

Откриха незаконно изхвърлени варели с неясно съдържание край Димитровград

Регионална ревизия по околната среда и водите (РИОСВ)-Хасково извърши инспекция по сигнал за нерегламентирано изхвърлени железни съдове с неразбираемо наличие в местността „ Дурхана “, на пътя за село Крум, община Димитровград.

В инспекцията участваха представители на Общината , която незабавно провежда събирането и съхранението на варелите, оповестиха от екоинспекцията.

На място специалистите са установили съществуването на 19 компактно затворени железни варела с неопределно наличие . Върху металните съдове, които са мощно корозирали , не е обозначено наличието.

На терен органолептично се усеща миризма на летливо органично вещество с незнаен генезис. Повечето от варелите са запечатани, един е разрязан, различен е без похлупак. На места по терена е разлята част от веществото.

От Община Димитровград незабавно бяха подхванати дейности за почистване на нерегламентирано изхвърлените боклуци , проведено е тяхното събиране и безвредно предпазване.

Регионална инспекция за опазване на околната среда разпореди, а Регионалната лаборатория към Изпълнителната организация по околната среда взе почвени проби, които да бъдат оценени по следните индикатори: полициклични ароматни въглеводороди, полихлорирани бинефили и органохлорни пестицити - органични замърсители в почвите.
 Българска телеграфна агенция
Резултатите от лабораторните разбори ще покажат има ли замърсяване на почвата. По време на инспекцията е обещано наставление на Община Димитровград събраните железни съдове да бъдат съхранявани в склад с следен достъп и в период до 6 месеца да бъдат предадени за отнасяне.

Предписано е още да се събере и съхранява на безвредно място разлятото количество вещество с незнаен генезис дружно с очевидно нечистата от него почва. На мястото, където са открити нерегламентирано изхвърляните железни варели , е установено и съществуването на излезли от приложимост гуми и строителни боклуци.

На община Димитровград е обещано наставление за предприемане на нужните ограничения за почистване на нечистия терен.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР