Регионална дирекция Гранична полиция“ - Аерогари оказа съдействие на служители

...
Регионална дирекция Гранична полиция“ - Аерогари оказа съдействие на служители
Коментари Харесай

Ето го главния заподозрян за убийството в Цалапица

Регионална дирекция „ Гранична полиция “ - Аерогари оказа подпомагане на чиновници от Министерството на правораздаването при конвоирането на изгонвания от Кралство Дания обвинен - 30-годишен български жител.  Действията по екстрадицията са осъществени късно вечерта на 20 март 2024 година в осъществяване на Европейска заповед за арест, изпратена от Окръжна прокуратура - Пловдив до правосъдните управляващи в Кралство Дания.

Това събщи рано тази заран Министерство на вътрешните работи. Става въпрос за Рангел Бизюрев - основният обвинен за убийството на 24-годишния Димитър Илиев от Цалапица. Случаят провокира всеобщи митинги за правда - в това число и преграждане на автомагистрали.

Бизюрев ни е предаден на ГКПП „ Аерогара София “ след полет през Мюнхен. На фрагментите се вижда, че едрият мъж е воден с колан с вериги на краката (както междувпрочем бе конвоирана и под 50-килограмовата Десислава Иванчева преди време, б.р.)

" На граничния пункт е  открита самоличността на арестувания и е осъществена информация в автоматизираните осведомителни системи на Министерство на вътрешните работи. Той е притеглен задочно като обвинен от Окръжна прокуратура - Пловдив за осъществено от него тежко престъпно закононарушение на територията на с. Цалапица ", пишат още от Министерство на вътрешните работи.

Клуб Z напомня, че убийството провокира всеобщо отвращение - с изключение на поради нелепото изпускане от страна на Министерство на вътрешните работи на обвинения, по този начин и заради обстоятелството, че двама близнаци, които са му помогнали да укрие натрупа на младата жертва, са привлечени за укривателство, а не за съучастие.

Издирването му и Европейската заповед за арест пък съответстваха с интервал, в който българските ЕЗА не се изпълняваха от западните ни сътрудници поради законови пропуски.

След покачване на обвиняването мъжът бе разгласен посредством Дирекция „ Международно оперативно съдействие “ – Министерство на вътрешните работи за търсене в Шенгенската осведомителна система и на 29 ноември м.г. бе открит и арестуван на територията на Кралство Дания. Предаването му на България е осъществено след решение на две правосъдни инстанции - на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е дефинитивно.

Обвиняемият ще бъде конвоиран до следствения арест в Пловдив, следва прокуратурата да внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР