Регионална библиотека Пейо Яворов” е единствената от Югоизточна Европа, номинирана

...
Регионална библиотека Пейо Яворов” е единствената от Югоизточна Европа, номинирана
Коментари Харесай

Новата библиотека на Бургас е единствената от Югоизточна Европа, номинирана за IFLA Green Library Award 2022

Регионална библиотека " Пейо Яворов” е единствената от Югоизточна Европа, номинирана за IFLA Green Library Award 2022, оповестяват от пресцентъра на Община Бургас. Инициативата е спонсорирана от De Gruyter Publishing – немско издателство с близо 300-годишна история, с афинитет към научната литература.

През май описът на номинираните ще бъде скъсен, с цел да останат единствено тези кандидати, създали най-хубаво усещане на журито. Победителите в двете обособени категории – " Best Green Library” и " Best Green Library Project” – ще получат своите награди на 22-23 юли в ирландския град Корк.

Бургас е номиниран в първата от двете упоменати категории. В благородното състезание за най-зелена библиотека, нашата се конкурира с библиотеки от аржентинската столица Буенос Айрес, Колумбия, Чехия, Франция, Сингапур, град Барселона в Испания и град Бостън в Съединени американски щати.

" Горд съм с номинацията, несъмнено. Но най-вече се гордея с това, че новата ни библиотека е цялостна когато и да е, че е жива. Благодаря на екипа, който работи там и обгрижва с готовност посетителите от всички възрасти! ", сподели кметът Димитър Николов.

Регионална библиотека " Пейо Яворов” дава отговор на 14 от общо 17 SDG`s (Цели за стабилно развиване на Организация на обединените нации посредством създаване на устойчива постройка, обезпечаване на равнопоставеност и безконтролен достъп, разделно изхвърляне на боклуци и тяхното вторично потребление, устойчива сила посредством потребление на фотоволтаична система (PV система), стабилно обучение и т.н.). Още с възлагането на проектирането й беше помислено за това тя да съчетава модерните технологии с домашния уют. Да внушава и възпитава у младежите, които я посещават, едно ново отношение към екологията и въобще към заобикалящия ни свят.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР