Регионален природонаучен музей – Пловдив кани пловдивчани и гости на

...
Регионален природонаучен музей – Пловдив кани пловдивчани и гости на
Коментари Харесай

„Ледена епоха“ превзема Природонаучния музей: Откриват експозиция “Полюси“ и двудневен „Леден фестивал“

Регионален природонаучен музей – Пловдив кани пловдивчани и посетители на града на формалното разкриване на новата експозиция „ Полюси “ , основана по план „ Изграждане на жива експозиция Антарктида “, финансиран от Национален фонд „ Култура “, съпроводено от осъществяване на първия по рода си „ Леден фестивал “ (16 и 17 февруари 2024г.).

Откриването на новата експозиция „ Полюси “ и на двудневния фестивал е в петък, 16 февруари, от 10:00 часа във фоайето на музея . В него ще взе участие Детска групировка за музика и танци при ДГ “Малкият принц “, Пловдив, която ще показа пред публиката “Танц на ледените октоподи ” и “Океански оркестър ” .

Гости на откриването ще бъдат кметът на Пловдив Костадин Димитров и заместник-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов.

Програмата на „ Леден Фестивал “ в петък, 16 февруари, продължава от 10:30 ч. до 15:00 ч. с осъществяване на креативно ателие, в което малчуганите ще сглобяват просветителни пъзели , които ще ги срещнат с разнообразния свят на морската фауна.

От 13:30 ч. до 16:30 ч. в същия ден ще има „ Водно премеждие “ , в което децата ще имат опция да се трансфорат в своите обичани водни същества посредством артистично изобразяване по лицата.

Експозицията. Снимка: Община Пловдив

В събота, 17 февруари, от 10:00 ч. до 15:00 ч. ще се организира ателие за оцветяване „ Антарктическите чудеса “ . В него дребните гости ще се потопят в света на антарктическите животни посредством изобразяване, което освен ще развие техните артистични умения, само че и ще подтиква тяхното схващане за значимостта на запазването на природата.

Проектът „ Изграждане на жива експозиция Антарктида “ цели да надгради потенциала на музея посредством създаване на първата в Европа експозиция от живи екземпляри, редки типове риби и безгръбначни от Антарктическия континент.

Проектът е новаторски и включва няколко стадия – създаване на експозиция, доставка на живи екземпляри от българските учени полярници от Антарктида, осъществяване на Фестивал, основаване на характерно наличие за експозицията и работа с целеви публики. Партньор по плана е Българският антарктически институт.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР