Регионален исторически музей – Русереализира проектпо Програмата за възстановяване и

...
Регионален исторически музей – Русереализира проектпо Програмата за възстановяване и
Коментари Харесай

Поставят инфо точки в три музея, сред които е Екомузей. Аквариум – Русе

Регионален исторически музей – Русереализира проектпо Програмата за възобновяване и развиване на държавни, районни и общински културни институти на Национален фонд просвета. По плана „ Аз подсигурявам за теб “партньори на музея в Русе са Природонаучния музей в Пловдив и Аквариума във Варна.

Проектното предложение включва основаване на инфо точки в три музея в България – Екомузей. Аквариум – Русе, Природонаучен музей – Пловдив и Институт по рибни запаси - Варна. Те ще бъдат сложени на видно място във всеки от трите музея и ще показват видеоматериали за другите два музея. Общата цел на музеите е да привлекат, задържат и развият нови аудитории, която постанова сливане на сили, насърчаване на нови партньорства. Гостите на един от музеите ще посетят препоръчаните им други обекти.

Стратегическото направление е насочването на публики, които са били удовлетворени от продуктите на един от музеите, като публики на различен музей в страната, т.е. да се разширят публиките на минимум три музея със сходна тема в страната, посредством сливане на напъните, съдействие и новаторски технологии. Така хилядите гости на Екомузей. Аквариум – Русе ще се трансфорат в евентуални гости на най-малко още два музея. В двата музея, рекламирани във фоайето на Екомузей. Аквариум – Русе ще има еквивалентна инфо точка, която ще насочва по еднакъв метод посетителите към другите два музея. Така, като за начало, три от водещите музеи с природонаучна устременост ще се обединят в устрема си за обогатяване със познания и образуване на позитивно отношение към дивата природа, ще привлекат нови аудитории. Сътрудничеството сред трите институциите ще докара и до обмяна на опит и блян към рационализиране на екипите. Реализирането на този план би могло да се употребява за мултиплициране на този опит сред други музеи и културни институции в страната, което ще подсигурява основаването на обединен по своята същина народен културен артикул.

През миналата седмица се състоя среща на екипите от трите музея, на която бяха разисквани тематиките и направленията, които да бъдат включени във видеата, представящи трите музея. Най-общо за всеки от трите музея ще бъдат снимани къси видеа по пет разнообразни посоки. Тези посоки ще показват пет разнообразни зали/ теми/ отдели на дадения музей. Когато посетителите на другите два музея видят видео представянето те биха посетили при последващо пътешестване някой от тези музеи.

Предстои снимането на видеата и внедряването им в интерактивни киоски, които ще бъдат инсталирани във всеки от трите музея. Предвижда се в края на месец декември 2022 година инфо точките да бъдат на местата си в трите музея и да фукционират.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР