Регатата за килови яхти Varna Channel Cup ще стартира утре,

...
Регатата за килови яхти Varna Channel Cup ще стартира утре,
Коментари Харесай

Деца в неравностойно положение ще гледат старта на Varna Channel Cup от Калиакра

Регатата за килови яхти Varna Channel Cup ще започва на следващия ден, 31-ви май, в 15:00ч. Спортното събитие се провежда с поддръжката на Община Варна и е под патронажа на кмета Иван Портних. За пета поредна година в гонки в акваторията на варненския залив, канала море-езеро и варненското езеро ще се състезават килови лодки в разнообразни класове (Свободен, IRC Handicap, Българска хендикапна система и Петерсон).

За първия ден на ветроходната регата уредниците са планували Pro-Am гонки в акваторията на варненското пристанище, като дефилето на спинакерите ще може да се следи от Морската градина. На трансформиралото се в традиция за Varna Channel Cup Pro-Am съревнование са поканени всички жители, искащи да се допрян до ветроходството. Организаторите припомнят единствено, че местата са лимитирани и записванията ще се правят до запълване на местата от 13:00ч. на 31 май.

Стартът на спортните гонки е очакван за 1-ви юни, във връзка Деня на детето. Община Варна провежда посещаване на деца в неравностойно състояние на борда на ветрохода " Калиакра ", откъдето ще могат да следят формалния старт на регатата. Най-зрелищната гонка канал-езеро ще стартира в събота от 11:00ч.

Именно това е гонката, която трансформира Varna Channel Cup в неповторима за България регата и една от дребното в света, която предлага сходно преживяване за екипажи и фенове.

Влизайки в канала яхтите минават извънредно покрай брега и са в непосреден контакт с публиката, давайки опция феновете да им помахат, а децата да видят от близко опънатите от вятъра платна, изясняват уредниците. Развлекателна стратегия, музика и коментар онлайн ще чака всички фенове в часовете сред 10:00 и 12:00ч. на Морска гара и в Аспаруховия парк.

Финалът на регатата е в неделя, когато от 17:00ч. на Морска гара ще се организира награждаване на спечелилите. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР