Рефригеранс е едно от лекарствата в списъците на ветеринарните лекари

...
Рефригеранс е едно от лекарствата в списъците на ветеринарните лекари
Коментари Харесай

Тези мазила нямат аналог, а струват стотинки и се купуват от ветеринарната аптека!

Рефригеранс е едно от медикаментите в описите на ветеринарните лекари – както и на хора със здравословни проблеми, решили да ги разрешат точно с смазки за коне и крави. Колкото и да ни предизвестяват, че такова лекуване крие опасности, ние не се отхвърляме да опитвам със здравето си. Пък и форумите са цялостни с уверенията на консуматори, че единствено и точно мехлемчето от ветеринарната аптека ги е избавило от болки в коляното или хемороиди.

Какво е рефригеранс?

Този „ конски “ крем, става известно, оказва помощ и на хората. Съдържа Aluminium Acetate 3% и е предопределен за локално външно приложение; прави работа при всевъзможни домашни животни. Зоомедицината предлага отнасяне 2-3 пъти на ден до излекуване. Помага при възпаления на млечната жлеза, на сухожилия, при артрит и бурсит, при ожулвания и отоци, при хематоми. В някои конгреси се споделя, че намазването с рефригеранс доста бързо лекува мъчителни положения при хора, постоянно – интензивно спортуващи. Сочат се най-често болки в коленете.

Действието на този медикамент е основано на свойствата на главния съставен елемент – алуминиев ацетат, който блокира възпалителния развой и “охлажда ” горещите от болки точки в тялото. Любопитно е това, че алуминиевият ацетат е прочут и в хуманната медицина, като се употребява под формата на разтвор при възпалителни процеси (medkarta.com). Препоръчва се да вземем за пример овлажняване на възпалени зони от тялото с разтвора за по 15 до 30 минути до четири пъти в денонощието, или слагане на влажна превръзка за половин час също два до четири пъти на денонощие.

Някои медицински практики познават 8-процентен разтвор на алуминиев ацетат, тъй наречените разтвор на Буров, който се употребява поради противовъзпалителния и кръвоспиращ резултат, а също и като антисептик. Подходящ при екземи, дерматит, гнойни рани. Може обаче да предизвика алергични реакции. Страничните резултати са по-слабо изразени при в допълнение разреждане на разтвора.

Рефригеранс на маз, крем, гел, мас
Рефригеранс се купува от втеринарни аптеки или онлайн (zoomagazini.com). Предлага се единствено под формата на крем в 50-грамови тубички, цената е към 4-4.5- лева

Как употребяват рефригеранс при хора.

Специалистите предизвестяват, че някои медикаменти за животни съдържат аналогични или близки до тези в медикаментите за хора, само че концентрациите са разнообразни. Освен това в доста случаи липсва догадка за вероятните странични резултати, защото ветеринарните артикули не са изпитвани клинично върху хора. Използването на такива лекарства може да усложни някои положения, само че всеки самичък си поема риска, нали?
От “животинския ” рефригеранс се чака да успокоява болежка и инфектиране и да лишава топлината от телесни зони, в които протича зараза. Вижте при какви проблеми най-често болният човек търси спасението си от ветеринаря!

При хемороиди

Едва ли е належащо да обясняваме какво съставляват хемороидите и по какъв начин да се лекуват; който е патил знае за какъв вид страдания става дума. Особено тежко е, когато проклетите хемороиди са възпалени и чувствата за сърбеж и болежка са напряко непоносими. В такива случаи медицината предлага грижи за по-лесна дефекация, няколко дни на легло у дома и облекчаващи компреси. Действат добре 30-процентен спиртен разтвор, буровин (споменатият към този момент разтвор на Буров – разводнен осемпроцентов разтвор на алуминиев ацетат) или марли с маста на Вишневски. Логично е да допуснем, че алуминиевият ацетат от коментирания рефригеранс ще реализира същия резултат – противовъзпалителен, кръвоспиращ, охлаждащ и успокоителен. Според практикували задоволително е намазване с малко количество от крема 2-3 пъти на ден.

При мастит и болки в гърдите

Продуктът се цени като положително средство за локално външно приложение. Едно от приложенията на рефригеранс е при мастит у животни. Възпаленото виме се масажира с дребни дози от крема 2-3 пъти на ден, като се разчита на въздействието на алуминиевия ацетат. Компонентът работи противовъзпалително, охлажда и успокоява. В хуманната медицина същият съставен елемент се разяснява като спойващо вещество и детергент с локално деяние (framar.bg).

Като форма на самолечение компресите с разтвор на алуминиев ацетат са познати и практикувани. Практиката сочи и случаи, при които лек масаж с рефригеранс при мастит в начална фаза може да окаже позитивен резултат. Във форумите въпреки всичко има и ядосани мнения от вида на този – че женската гръд въпреки всичко не е виме и би следвало към сходен сериозен проблем да се отнасяме с по-голямо почитание и доверие към лекарите.

При артрит, бурсит, плексит и отоци

Темата за лекуването на тези болести е същинско море: няма метод да се изброят всички лекарства, които се употребяват при артрит, бурсит, плексит, за унищожаване на отоци – разследване от възпалителните процеси в опорно-двигателния уред и прилежащите нерви, и така нататък Можем с дни да приказваме за антибиотици, нестероидни противовъзпалителни, за хранителни добавки и аналгетици, за билкови отвари и компреси. Мнозина настояват, че нищо от тези медикаменти не им е помогнало – само че откакто научили за конския крем, намазали се и готово, болката към този момент я няма.

Логично – откакто кремът лекува същите диагнози при животни, за какво да не допуснем, че рефригеранс в действителност облекчава болката и възпалението в тези случаи? Ако намазването не предизвиква зачервяване, парене, сърбеж, т.е. липсва реакция на свръхчувствителност – да действаме, още повече, че – както към този момент видяхме – мазилото не е по никакъв начин скъпо.

При дискова херния

Не са малко хората с дискова херния, които употребяват най-различни гелове и кремове, с цел да облекчат болките си. Обикновено самолекуващите се позволяват една съществена неточност – употребяват смазки със затоплящ резултат, а при болки от дискова херния с изключение на другите проблеми, съвсем постоянно е налице и изострен инфекциозен развой. По-скоро тук би правил работа точно артикул от рода на рефригеранс, който е с охлаждащ резултат. Ако и той не оказва помощ – вижте тук рецептата за лекуване на дискова херния с бабини зъби!

При други болки в ставите

Най-често рефригеранс се употребява таман при болки в ставите – колянната преди всичко, тазобедрена и раменна. Прилагането на дребни дози 2-3 пъти на ден снема напрежението, успокоява и облекчава придвижванията. Интересни мнения има във връзка потреблението на алуминиево фолио против болки в ставите – процедура от съветската и китайската национална медицина. Болното коляно се увива с домакинско алуминиево фолио, прикрепва се с забрадка или шал и се оставя по този начин за цяла нощ. Твърди се, че курс от 7 процедури прогонва болката. Намазването с рефригеранс сякаш наподобява по елементарно?

Рефригеранс при лекуване на животни

Крем рефригеранс се поставя локално външно, откакто проблематичната зона се подстриже и почисти от четина. Мястото се маже два-три пъти на ден с дребни количества от продукта. Няма ограничавания във времето, задачата е цялостното изцеление. Използва се при възпалени сухожилия, при артрити, ожулвания и травми с хематоми, при възпалителни отоци. При мастит у животни кремът се поставя с леки масажни придвижвания, които обработват жлезата по посока към основата. Повтаря се 2-3 пъти на ден.

Ако въпреки всичко болките ви не утихват след приложените лечения и търсите опция, пробвайте с рефригеранс. Но потърсете продукта с надпис на опаковката МАСАЖЕН КРЕМ РЕФРИГЕРАНС, който козметична версия – съобразена с човешкия интерес към лекарството. В индустриалната листа на Ветпром да вземем за пример попадат и двата продукта: Рефригеранс и Масажен крем рефригеранс. Оригиналният рефригеранс съдържа, по информация на производителя, прословутия алуминиев ацетат, както и Wool Fat, Sorbitan oleate, White Soft Paraffin, Paraffin liquid и Purified Water. Този артикул е за говеда, овце, кози, коне, магарета, свине, кучета и котки.

Масажният крем също съдържа главния съставен елемент алуминиев ацетат, само че и още голям брой познати съставки. Алуминиевият ацетат упражнява антисептичния си резултат, стяга тъканите, блокира възпалението. Евкалиптовото масло тонизира и укрепва антисептичното деяние на ацетата. Кремът съдържа още дестилат от невен – противовъзпалителен съставен елемент, хидратиращ и балансиращ клетъчното хранене. Мазилото съдържа също течен парафин, ланолин и вазелин, съставки, които подсигуряват кремообразната консистенция, поддържат водния и масления баланс на епитела и форсират регенерацията му (vetprom.bg). Производителят го предлага като масажна козметика за всекидневна приложимост, при изгаряния и нескончаем престой на слънце, при прекомерно суха кожа.

Други “конски ” илачи

Рефригеранс не е единственият артикул от ветеринаря, който може да свърши работа за личните ни болежки. Особено висок е ползата към тривитаминол – композиция от витамини, и още едно мазило с потвърдено лечебно влияние – антифлегмин.

Рефригеранс или антифлегмин?

Антифлегминът е коментиран във форумите като лекарство за разширени вени и възпалени хемороиди. При животни се употребява за възпалено виме, рани с гнойни огнища и некрози, артрити. Съдържа камфор, фенол, вазелин и линолин. Според споделяния във форумите приложението му при външни хемороиди потвърдено обезболява и редуцира отока, потиска мъчителния сърбеж. Не се предлага за вътрешни хемороиди заради наличието на камфор, а и заради риска самолечението да разчита на заблудата – от време на време страданието е онкологично.

По-малък е рискът, в случай че с антифлегмин се лекуват разширени вени. И тук обаче не би трябвало да се прекалява – даже конското мазило да е предложено от личното ни джипи. Не бива да забравяме, че медикаментите за животни работят по-силно поради по-високите концентрации на дейните съставни елементи. Това въпреки всичко разбираемо крие някакви рискове. И още едно приложение на антифлегмина е при мастит; надали някой доктор съществено ще го предложи, само че форумите за мами свидетелстват, че прави работа.

Рефригеранс или антифлегмин? Ако сте решили да заложите на зоопродуктите, вземете си рефригеранс за болното коляно и антифлегмин за разширените вени. Може и да оказват помощ – в случай че пък не, няма да сте потрошили доста пари…

Кога употребяват тривитаминол

Комбинацията от мастноразтворимите витамини А, Е и D3 е търсена съставна част за маски за коса. Съществува неофициална доктрина, че посредством тази композиция може да се реализира бърз напредък, укрепване, бляскавост, копринена мекост на косата. Ветеринарната медицина употребява композицията като материал за венозни инжекции: по този начин се усъвършенства кондицията на конските гриви и косъм, а при овцете усилва качеството и добива на вълна.

Козметичните изкушения с тривитаминол разчитат още и на типичен съставни елементи като бадемово и рициново масло, зехтин, кератин, недопечен жълтък, чесън и прочие Няма стопроцентова гаранция, че в случай че си извършите такава маска 1-2 пъти, ще ви поникне конска грива. При някои дори се появява косопад – а би трябвало от това да се спасим точно посредством тривитаминол. Дали си коства този риск, всеки да взема решение самичък!

Мнения и мнения

Мима от 24chasa.bg: “Работя в зоомагазин и продавам тези артикули с необикновен успех-не зная кой прав,кой крив,но клиентите ми са удовлетворени от тях. ”

Anjilina от 24chasa.bg: “Приказвайте си, но от конски витамини за 1 месец ми порасна коса. Само за 7-8 намазвания и то като съставна част на домашно приготвена маска с жълтък и зехтин. Само за 2 часа 2 пъти в седмицата. Същия резултат 10 години по-рано имаше чешкият артикул REGHAAR- таблетки хранителна добавка, само че от години няма дистрибутор за България и можеш да си го купиш единствено от електронен магазин с кредитна карта. “

Йорданка от 24chasa.bg: “имала съм косопад и болки в ставите. дадох много пари за смазки от аптеките. резултатът беше нулев. от ветеринар си купих мас за крайници и лекарство за косопад и ви споделям, че от две години не са ме болели краката. единствено против 3 лева ”

jenni_b от bg-mamma.com: “Aз съм пъклен удовлетворена от него (рефригеранс) – бързо облекчава ситуацията, в композиция с други работи съм го пробвала. Определено има страховит резултат.
Мамолога, който ми го изписа сподели да мажа 2-3 пъти на ден, с компрес (марличка) в сутиена, да не се изтрие незабавно след щедро намазване. Мазала съм и по-често, нищо не ми е станало неприятно от това. Т.е. в допълнение зачервяване примерно. ”

Мармашотка от bg-mamma.com: “Лекарството е супер! Но още по-добър резултат има ветеринарният препарат Антифлегмин.Зависи в същина защо ти би трябвало? За мастит стават и двете. Действието му е да провокира загряване, а от там е и резултата му, само че тъй като ветеринарните л-ва са по-силни, надлежно и резултата им е по-бърз. ”

Цена и от кое място се взима

Рефригеранс се купува от ветеринарните аптеки; тубичка от 50 г коства 4 – 4.50 лева

Странични резултати, рискове.

Предупреждението на хуманните лекари в тази ситуация с рефригеранс е да се помни, че въпреки всичко концентрациите на дейни съставни елементи в медикаментите за животни са по-различни и са вероятни странични резултати. Алергичните реакции са най-често споменаваните измежду тях.

Инфо: секира.бг

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР