Реформите в службите са следващата голяма стъпка, за да направим

...
Реформите в службите са следващата голяма стъпка, за да направим
Коментари Харесай

Кирил Петков: Реформа на службите е следващата стъпка да сме нормална европейска държава

" Реформите в службите са идната огромна стъпка, с цел да създадем нашата страна като една естествена европейска страна " - това разяснява в коридорите на Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

" Аз мисля, че всички сме уверени, че има потребност от промяна на службите. Степента на промяната, стъпките може да бъдат разисквани, само че с всеки ден, в който забавяме промяната в службите, губим късмет България да си стъпи на краката като една страна, която има съществени институции, които пазят нейните ползи ", сподели още той. Не отговори обаче на въпрос по кое време е подобаващия миг за това, откакто стана ясно, че сътрудниците на ПП-ДБ от ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да поддържат концепцията за обединение на ДАР и военното разузнаване в този момент, както и дали Атанас Атанасов ще се върне отпред на отрасловата комисия в Народното събрание. Именно такива апели насочиха Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Депутатите одобриха дефинитивно закона за противопоставяне на корупцията, с който разделиха на две КПКОНПИ. 

" Този закон беше синхронизиран с Европейска комисия и главен аршин пред нашите сътрудници от Нидерландия. Те не желаеха единствено да бъде признат, а да бъде признат по метод, по който и те да повярват, че ще работи. Днес показахме пред европейските ни сътрудници, че не слагаме закони просто с цел да отметнем законодателство, а които в действителност имат късмет да създадат институционална битката с корупцията ", разяснява Петков. Той разгласи, че този закон е " ключът на България към Шенген, 3% недостиг и същинската битка против корупцията ". Не отговори обаче какъв би трябвало да бъде новият началник на антикорупционната комисия, както и дали още веднъж би упорствал поста да заеме някогашният Министерство на вътрешните работи министър Бойко Рашков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР