Реформите в обезщетенията за инвалидност „ще направят хората по-болни“, предупреждава благотворителната организация

...
Правителството ще похарчи £25,9 млрд. за обезщетения за нетрудоспособност тази
Коментари Харесай

Правителството ще похарчи £25,9 млрд. за обезщетения за нетрудоспособност тази година, което е 62% реално увеличение спрямо 2013/14 г. (£15,9 млрд.), с настоящите прогнози предвиждат още 13% увеличение в реално изражение до £29,3 милиарда - с допълнителни 500 000 души, които ще получат тези предимства - до 2027/28 г., ако нищо не се промени.

Прочетете повече:

Министърът по въпросите на труда и пенсиите Мел Страйд каза, че правителството обмисля промени в оценката на работоспособността, тестът, целящ да установи доколко увреждане или заболяване ограничава способността на някого да работи.

Плановете са част от публикация -COVID стремеж за насърчаване на повече хора с дългосрочни проблеми на работното място, след инвестиция от £2 милиарда по-рано тази година.

Г-н Страйд каза на Commons: „Познаваме много хора, които са извън- работните ползи поради здравословно състояние искат да работят и, подпомогнати от съвременните работни практики, биха могли да го направят, като същевременно управляват ефективно състоянието си.

Petrol цените „вероятно“ ще се покачат още повече, тъй като цената на петрола скочи

„Видяхме огромна промяна в света на труда през последните няколко години, огромна промяна, която се ускори след пандемията.“

Но секретарят по въпросите на работата в сянка и пенсиите Лиз Кендъл описа предложенията като „бърникане по ръбовете на една неуспешна система“.

Как плановете могат да бъдат „катастрофални“

плановете могат да принудят хората да работят, когато не са достатъчно добре - и да ги съкратят, ако не могат да го направят.

Джеймс Тейлър, изпълнителен директор по стратегията в благотворителната организация за равенство на хората с увреждания Scope, призова министрите за да се гарантира, че подкрепата за нова заетост за хора с увреждания е „гъвкава и доброволна“.

Той каза: „Притесняваме се, че тези предложения в крайна сметка ще принудят огромен брой хора с увреждания да търсят работа, когато са“ не са достатъчно добре, което ги прави още по-болни.

„Ако не отговарят на строги условия, обезщетенията им ще бъдат спрени. В хватката на кризата с разходите за живот това може да бъде катастрофално.“

Сара Уайт, ръководител на политиката в националната благотворителна организация за хора с увреждания Sense, междувременно предупреди, че плановете могат „да причинят огромно безпокойство на хората с увреждания и надолу по страната".

"Сериозно сме загрижени, че ако правителството преразгледа своя процес на оценка, без да въведе никаква допълнителна подкрепа, тогава хората с увреждания просто ще бъдат са подложени на по-голям натиск да си намерят работа, без да имат подкрепата, от която се нуждаят за това“, каза тя.

„Във време, в което хората живеят празни, по-важно от всякога е правителството да направи сигурни, че е налице правилната подкрепа, така че реформите да имат значение – а не да натрупват по-голям натиск върху бюджетите на хората“, добави главният изпълнителен директор на Citizen's Advice Дейм Клеър Мориарти.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР