Реформистите в периода на Прогресивната ера в САЩ от края

...
Реформистите в периода на Прогресивната ера в САЩ от края
Коментари Харесай

Помага или пречи на децата домашното?

Реформистите в интервала на Прогресивната епоха в Съединени американски щати от края на 19 и началото на 20 в. разказват домашната работа, давана в учебно заведение, като " грях ", който ги лишава от времето за игра и през днешния ден доста критици са склонни да се съгласят. От друга страна, както родителите, по този начин и учителите като цяло смятат, че писането на домашното е значимо за основаването на академична просвета у подрастващите. И по този начин, оказва помощ или пречи на децата домашното? На първо време, писането на домашни е световен феномен - проучване от 2007 година с деца от 59 страни демонстрира, че единствено 7 % не получават задания за у дома. В страни като Алжир и Мароко едно на всеки пет деца е затрупано с домашни, до момента в който в Япония режимът е по-облекчен и едвам 3 % от учениците прекарват дълги часове в писане на домашни вкъщи. Това е забавно, цащото точно страните от Източна Азия са с високи равнища на математически знания при учениците, до момента в който домашните там са под междинното като размер.

 В Холандия има сходна наклонност - един на всеки пет възпитаници от 4-ти клас въобще не написа домашни, само че пък точно четвъртокласниците слагат Страната на лалетата в Топ 10 на най-хубавите математици в света. Това фактически повдига въпроса свързани ли са домашните с високото равнище на научен триумф?

 На национална равнище, отговорът наподобява несъмнено е негативен. Оказва се, че и в световен проект писането на огромни домашни няма директна връзка с равнището на университетски достижения на нациите. Оказва се, че най-вече домашни се пишат в страни с ниски приходи и съществени обществени неравенства - не тъкмо индикатори, на които множеството страни желаят да подражават. Вместо това, емпиричните проучвания свързват прекомерно тежкото домашно натоварване с отнемане от сън, стрес и отражение върху физическото здраве. Точните размери на " тежко домашно " варират съгласно възрастта, само че за децата от главното учебно заведение даже 30 минути дневно, комбинирани с различен научен стрес, могат да имат отрицателно въздействие. Изследователи в Китай са свързани домашна работа от два или повече часа дневно със разстройства на съня. Също по този начин, когато се основава спор за домашна работа сред родители и деца, това води до мощни отрицателни страсти и домашна работа може фактически да има отрицателна асоциация с университетските достижения.

 Може би, учителите могат да приложат по-индивидуализиран метод към домашното. Ако учителите са деликатни при избора си на задания - предвид на възраст и фамилно състояние на ученика и нуждата от насърчаване на умения - тогава домашните могат да бъдат приспособени по способи, който да усъвършенства възможностите за оптимален позитивен резултат за всеки един възпитаник.

Инфо: www.obekti.bg

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР