Реформи на пазара на труда, повишаване възрастта за пенсиониране, фокусиране

...
Реформи на пазара на труда, повишаване възрастта за пенсиониране, фокусиране
Коментари Харесай

На реформи, намаляване на данъци и ядрена енергетика залага Макрон за втория си мандат


Реформи на пазара на труда, повишение възрастта за пенсиониране, фокусиране върху безработицата, както и понижаване на някои налози. С тези и други насоки френският президент Еманюел Макрон разгласи през днешния ден предизборната си стратегия за идните през април президентски избори, заяви AFP. На тях той ще търси преизбиране.

Макрон напомни положителните индикатори от първия си мандат и призна, че те все пак не са задоволителни.

Превръщането на Франция в по-самодостатъчна страна ще бъде основна цел, сподели сегашният президент, като очерта проектите си за подсилване на селскостопанската и индустриалната самостоятелност на страната, армията и построяването на повече нуклеарни реактори.

Ядрената сила " е единствената алтернатива, която ни разрешава да понижим въглеродните си излъчвания по ефикасен, бърз и върховен метод ", сподели той, добавяйки, че френската страна ще усили каузи си в стратегически енергийни компании.

Припомняме, че Макрон е считан за любимец на вота. Проучванията демонстрират, че води с към 10 процентни пункта , което ги слага в позиция да стигнат до балотажа и да повторят изборите през 2017 година, което допуска френският президент да завоюва втори мандат.

Друг крайнодесен претендент, Ерик Земур, и са останалите основни кандидати.

Съперниците упрекнаха Макрон, че се концентрира върху обстановката в Украйна, с цел да заобикаля да приказва за вътрешни проблеми, които може да се окажат по-трудни за него. Льо Пен сподели, че Макрон " употребява войната в Украйна, с цел да изплаши французите, тъй като счита, че плашенето може да му бъде от изгода ".

Социолозите споделиха, че най-голямото предизвикателство за Макрон като любимец може да бъде ниската изборна интензивност, в случай че симпатизантите му не отидат до изборните секции, тъй като считат, че той ще завоюва, до момента в който тези, които са срещу него, ще се активизират в допълнение.

Той беше подложен на критика от други претенденти, че отхвърли да взе участие в ефирен спор преди първия тур, плануван за 10 април.

Той даде обещание да отговори в детайли на въпросите на публицистите на конференция в четвъртък следобяд , с цел да покаже, че не заобикаля сложни въпроси, споделиха от обкръжението му. Очаква се на нея той да показа предложенията си за идващите пет години, в това число спорната пенсионна промяна за повишение на възрастта за пенсиониране от 62 на 65 години.
 На фона на вяла акция във Франция Макрон е любимец
На фона на вяла акция във Франция Макрон е любимец

Предизборната конкуренция е засенчена от войната в Украйна

През първия мандат на френския президент броят на заетите хора се е нараснал с 1,2 милиона сред средата на 2017 година и края на 2021 г . По отношение на заетостта петгодишният мандат на Еманюел Макрон приключва с грандиозни резултати. Докато рецесията, обвързвана с епидемията Covid-19, породи опасения от най-лошото, доскоро по-малко от две години интензивността във Франция се възвърне с невиждана мощ , намалявайки равнището на безработица до 7,4% - т.е. четири десети от точката от задачата, която президентът е определил края на мандата си (7%), отбелязва le monde.
 Безработицата във Франция понижа при петгодишното ръководство на Макрон
Безработицата във Франция понижа при петгодишното ръководство на Макрон

Броят на заетите хора се е нараснал с 1,2 милиона сред средата на 2017 година и края на 2021 г

Мерките, подхванати от март 2020 година за справяне със здравната рецесия, дадоха опция на френската стопанска система да преодолее този неприятен миг и да се рестартира с цялостна скорост . Един детайл оказа мощно влияние: бонусите, изплащани на шефовете, които наемат чиновници на база работа-учене.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР