Реформата на съдебната карта и силната съпротива срещу предлагания от

...
Коментари Харесай

Седмичен бюлетин за правни новини

Реформата на правосъдната карта и мощната опозиция против предлагания от Висш съдебен съвет " Модел 4 " беше една от главните тематики, белязали миналата седмица. На проведения от Министерството на правораздаването в понеделник, провел се в Съдебната палата, Модел 4 бе мощно подложен на критика от всички заинтригувани страни. В петък двамата създатели на Модел 4 Красимир Шекерджиев и Боряна Димитрова подадоха оставки като членове на Висш съдебен съвет (вижте по-долу).
Пак в петък във видеоконферентен диалог с правосъдния министър проф. Янаки Стоилов еврокомисарят по правораздаване Дидие Рейндърс е предложил промяната на правосъдната карта у нас да се изготви в съдействие с Венецианската комисия .
Още по тематиката :, разбор на специалистите от Института за пазарна стопанска система Иван Брегов и Екатерина Баксанова.

Вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че, заемащи властови позиции, за недекларирани влогове и парцели в чужбина. Поне половината от инспекциите са завършили, материалите са докладвани на прокуратурата, само че без последици . Другите инспекции към момента са висящи. И двете хипотези основават условия за взаимозависимост на проверяваните.

Съдът задължи Министерство на вътрешните работи да даде всички данни от инспекцията за ареста на журналиста Димитър Кенаров, откакто предходният вътрешен министър Христо Терзийски отхвърли да даде тази информация.
//ТОП 3Агенцията по вписванията има нов шеф след разкрити серия нарушавания
Заради множеството нарушавания, открити при инспекцията в Агенцията по вписванията (АВ), досегашната й изпълнителна директорка Габриела Козарева е освободена от поста, а на нейно място е назначена Даниела Митева, която към този момент е била шеф на организацията през 2009 година, а преди този момент - зам.-директор. Проверка на Инспектората към Министерството на правораздаването е разкрила съществени проблеми - внезапно повишаване на броя на необработените годишни финансови доклади до близо 1 млн. сега (при 350 000 при започване на 2017 г.), 35 незаети щата, макар голямото натоварване, 4-годишно безучастие по уговорката за свързване на българския Търговски указател с интернационалната осведомителната система на бизнес регистрите, което е довело до формирана наказателна процедура от Европейска комисия и други Още по тематиката
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР