Реферите на предстоящото световно първенство в Русия ще могат да

...
Реферите на предстоящото световно първенство в Русия ще могат да
Коментари Харесай

Червени картони със закъснение на Мондиал 2018

Реферите на идното международно състезание в Русия ще могат да демонстрират червени картони със забавяне, реши Международният ръб по разпоредбите на играта (ИФАБ). Идеята е футболистите, нарушили разпоредбите, да бъдат глобени даже и в случай че провинението им е останало неусетно. За задачата ще бъде употребена технологията ВАР (видео асистент).

Според настоящия правилник няма по какъв начин играчите с нелоялен прояви да бъдат отстранени след възобновяване на играта. " Ако има някакво деяние, което е пропуснато и след това му се обърне внимание посредством системата ВАР, може да се осведоми съдията и той може да покаже червен картон на футболиста даже и на по-късен стадий от мача ", изясни техническият шеф на борда Давид Елрей.

Така червен картон може да бъде показан даже и по време на почивката сред двете полувремена, стига реферът да получи сигнал за нарушаване през първата част. Всъщност на доктрина глобата може да бъде наложена даже в 90-ата минута, макар че провинението датира от първата.

С тази мярка във ФИФА насочва обръщение към грубияните във футбола, които се надяват действията им да не бъдат видяни от съдийската бригада.

Системата ВАР ще бъде употребена за първи път на Мондиала от 14 юни до 15 юли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР