Референдум за промяна на формата на държавно управление на България

...
Референдум за промяна на формата на държавно управление на България
Коментари Харесай

Политолог: Референдум за президентска република е невъзможен по Конституция

Референдум за смяна на формата на държавно ръководство на България по Конституция не може да има. Това заяви политологът Христо Панчугов в предаването „ Денят онлайн ” по Нова нюз.

„ Дори и в най-хубавото нареждане на звездите, концепцията на Слави Трифонов е невъзможна. Очевидно издава тежка липса на въображение ”, съобщи Панчугов

„ Проблемът на популистите в международен проект е, че би трябвало безусловно да изпъкват. Тоест – да създават радикални хрумвания, които да водят до ненадейно избавление. Явно единствената такава радикална концепция, останала в българската политика, е да сменим формата на ръководство. Тя демонстрира и изчерпването на Има Такъв Народ. Те оферират невероятно за реализиране нещо. От друга страна – явно всички тематики, по които можеха да приказват, са се изчерпали. Това е зов на обезсърчение и беззащитност и ще се провали с гръм и тропот ”, счита политологът. 

„ Една единствена президентска република действа обикновено и това е Съединени американски щати. Всички останали с президентска форма на ръководство, като се изключи Франция, са в действителност откровени диктатури ”, разяснява Панчугов. Според него Слави Трифонов би трябвало да отговори на въпроса дали харесва сегашния курс на служебното държавно управление по тематиката с газа и дали би се подписал под идващия президент, който изберем.

Според Панчугов Има Такъв Народ са доста под чертата от 4% за влизане в идващия парламент. „ Те бяха тежко дискредитирани от Трифонов и представителите им в предходния парламент. Също по този начин не реализираха нито едно от радикалните си оферти до този миг ”, счита Панчугов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР