Референдум за Истанбулската конвненция няма да се проведе. Това реши

...
Референдум за Истанбулската конвненция няма да се проведе. Това реши
Коментари Харесай

Без референдум за Истанбулската конвенция, БСП напуснаха пленарна зала

Референдум за Истанбулската конвненция няма да се организира.

Това реши Народното събрание след траяли близо 2 часа горещи диспути. Предложението за осъществяване на референдум беше направено от Корнелия Нинова и група народни представители. Гласуваха 211 народни представители, като 67 бяха "за ", 121 се оповестиха "против ", а 23 гласоподаваха "въздържал се ". Веднага след оповестяването на резултатите парламентарната група на Българска социалистическа партия напусна пленарна зала.

Тома Биков от ГЕРБ аргументира негативния си избор по следния метод: "Няма да вземам участие в предизборната акция на Българска социалистическа партия за евроизборите. Правителството изтегли Истанбулската спогодба и в този момент би трябвало да си измислите други тематики, с които да търсите известност и кавги, а това по никакъв начин не е елементарно. Покръстихте се за 2 седмици и си правихте пиар с тази тематика. Аз почитам мнението на православната черква само че не и вашето, тъй като то е конюктурно ", съобщи той.

Десислава Атанасова също се изрече: "Защо напуснахте залата?. Защото има двоен стандарт в политиката и вие сте негови последователи. Преди два месеца обикаляхте села и паланки, с цел да събирате подписи в поддръжка на Истанбулската спогодба. Днес използвахте точката единствено за популистично говорене и за нищо друго. Аз съм срещу двойния стандарт в политиката, който вие непрестанно защитавате, и за това гласувах против този референдум ", разгласи тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР