Редуцирането на излишните мазнини и килограми е свързано с изтощителни

...
Редуцирането на излишните мазнини и килограми е свързано с изтощителни
Коментари Харесай

Съвети за отслабване, които нямат общо с диета и упражнения

Редуцирането на непотребните мазнини и килограми е обвързвано с изтощителни извършения, ежедневно изпотяване във фитнеса и доста хранителни ограничения. Това е всеобщото разбиране за отслабването, което плаши доста хора.

Има обаче и някои хитри трикове, които също оказват помощ в намаляването на тежестта без да имат общо с диети и тренировки.

Какво можете да измененията в ежедневните си привички, с цел да отслабнете незабелязано?

Разменете храненията

Някои проучвания сочат, че размяната на типа храни, оказва помощ в отслабването. Закусвайте, да вземем за пример, с порцията, която възнамерявате да консумирате на вечеря или на обяд. А пък в случай че на закуска не ядете нищо или хапвате по нещо напълно малко, направете това на вечеря. Колкото по-малко калории приемате преди лягане, толкоз по-добре.

Друг остроумен трик за смяна в храненето е намаляването на размера на порциите. Доказано е, че мозъкът се храни освен безусловно, само че и с очи. Излъжете го, че сте се наяли щедро като употребявате дребни съдове. Така ще се чувствате по-сити с по-малки порции.

Пребоядисайте кухнята

Един добър метод за понижаване на апетита е промяната на цветовия интериор в помещението, където се храните. Според Ерин Палински-Уейд, създател на книгата „ Двудневна антидиабетна диета “, алените и жълтите тонове в кухнята потискат апетита и усилват чувството за задоволеност, написа rd.com.

Намалете осветлението

Хората са склонни да ядат по-бавно и да гълтам по-малки количества храна, в случай че в помещението светлината е приглушена. Тя подготвя по-скоро към приспиване и разпределяне, в сравнение с към отключване на вкус.

Хранете се с другари, които се хранят здравословно

Социалното обграждане мощно въздейства на питателните привички. Много по-малко евентуално е да преядете или да си поръчате нездравословна калорична храна, в случай че се храните дружно с другари или сътрудници, които натъртват на здравословната храна.

Записвайте си всичко

Воденето на хранителен дневник и прецизното записване на броя и типа калории, които сте погълнали денем, оказва помощ за следенето им и коригирането на менюто.

Определете си време за лягане

Колкото по-дълъг и здрав сън имате, толкоз по-малко калории приемате. Освен това добре отпочиналият организъм не се нуждае от неочакван прилив на сила, който бързите въглехидрати дават. По този метод доста по-рядко ще ви се прияждат сладкиши и мазни храни.

Спрете да сервирате в обичаен жанр

Ако до момента сте се стремели на трапезата да има постоянно първо, второ и трето ястия, че дори и десерт, прекратете тази нездравословна и порочна процедура. Тялото ви няма потребност от всичките тези калории. Ще изхабявате прекомерно доста сила в обработката на цялата тази храна, вместо да я изразходвате за изгаряне на мазнини. Така единствено ще трупате килограми и ще затъвате от ден на ден в порочния кръг на затлъстяването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР