Редовното хапване на бадеми може да допринесе за понижаване на

...
Редовното хапване на бадеми може да допринесе за понижаване на
Коментари Харесай

Хапвайте бадеми за здраво сърце

Редовното ядене на бадеми може да способства за намаление на риска от сърдечносъдови болести, написа в. " Дейли експрес ", базирайки се на резултатите от американско проучване.

Авторите му от университета на Пенсилвания са открили, че една шепа бадеми на ден покачва равнищата и подтиква функционалностите на липопротеина с висока компактност (HDL), именуван също " добър " холестерол. Въпросният холестерол от дълго време се счита за потребен поради метода, по който извежда нездравословните субстанции от артериалните стени и ги транспортира до черния дроб за изхвърляне.

За задачите на проучването експертите са сравнили равнищата и функционалностите на липопротеина с висока компактност при участници, които ежедневно консумирали бадеми с тези на група, хапваща мъфини. Изследователите са отчели нараснали равнища и усъвършенствани функционалности на HDL при индивидите, които хапвали ядки.

Освен че оказват удобен резултат върху " положителния " холестерол, бадемите са и отличен източник на потребни мазнини, витамин E и фибри.

" Ако включват бадеми във всекидневното си хранене, хората могат да извлекат изгода за здравето на сърцето ", споделя професор Пени Крис-Етъртън от изследователския екип.  По тематиката Осем храни и питиета за контролиране на кръвната захар
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР