Редовността на грижите за изряден външен вид отстъпва пред нуждата

...
Редовността на грижите за изряден външен вид отстъпва пред нуждата
Коментари Харесай

Най-честите грешки в грижите за коса, кожа и зъби


Редовността на грижите за безупречен външен тип отстъпва пред потребността тези грижи да бъдат качествени. В някои случаи прекомерно изобилната грижа носи по-скоро отрицателен резултат, а в други – отрицателният резултат идва от некачествените или неправилни грижи. И в двата случая най-видими са следствията върху зоните от тялото, които обгрижваме най-редовно – косата, кожата, зъбите .

Експертите показват най-честите неточности в персоналната грижа за поддържане на косата, кожата и зъбите, които може да донесат противопоставен на търсения резултат.

Миене на зъбите незабавно след консумация на избрани питиета
Факт е, че киселините и захарта в питиета като кафето, плодовите сокове и газираните питиета унищожават емайла на зъбите. Четкането им незабавно след консумация на такива артикули обаче е нежелателно, тъй като то ще докара до снемане на повърхностния пласт на емайла , контактувал с въпросните съставки и безусловно разнежен от тях. По-добрата концепция в тази ситуация е след потреблението им устната празнина да се изплакне с вода, а зъбите да се мият най-малко час по-късно, или преди потреблението на напитките.

Скачане в басейна със суха коса и кожа
Химикалите във водата на басейните са колкото ефикасни против бактериите, толкоз и нездравословни за косата и кожата. Преди влизане в басейна е добре да се мисли за косата и кожата като за гъби, които ще попият и задържат всички рискови субстанции и замърсители от водата, в случай че са сухи. Ако са авансово намокрени обаче, това няма да стане. И по този начин – душовете е добре да се употребяват освен след, само че и преди влизане в басейна.

Прекаляване с шампоана
Снемайки замърсителите от косата, шампоанът разтваря и отстранява и естествените смазващи косъма мазнини. Основно предписание за поддържане на свежата и здрава коса е честотата, с която тя се мие с шампоан, да се дефинира от вида на косата. Според специалистите всекидневно миене с шампоан е възможно в случаите, когато върху косата в действителност се натрупват доста замърсители денем, като най- “безболезнено “ понася това правата и по-рядка коса. Гъстата и изключително къдравата коса обаче доста мъчно разрешава нахлуване на замърсители в дълбочина и не изисква всекидневно измиване с шампоан. Така, колкото по-гъста е косата, толкоз по-устойчива е на замърсяване. Но не и на отнасяне с нападателни артикули. Средният позволен интервал на измиване на косата с шампоан съгласно специалистите е 3 дни.

Свързани публикации.. Коя е най-полезната естествена съставна част в козметиката? 0 Защо не трябва да си лягаме с неизмито лице? 0 Ежедневните грижи на мъжете, които отглеждат брада 0

Сред типично мъжките неточности в грижите за кожата се показва изполването на затъпял бръснач. Нуждата от повторения, както и всеки по-сериозен напън върху кожата при бръснене са причина за нанасяне на фини пострадвания, които при всекидневно раздразняване са причина за постоянно възпаление на кожата на лицето.

Ясно е, че редовността в персоналните грижи за поддържане на външния тип е значима, само че по-важно е качеството на тези грижи . Само избягването на най-лесно допусканите неточности в това отношение може да подсигурява положителен и дълготраен резултат.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР