Редовно чувате този съвет: Пийте много вода. И когато сте

...
Редовно чувате този съвет: Пийте много вода. И когато сте
Коментари Харесай

По колко вода трябва да пием всеки ден

Редовно чувате този съвет: Пийте доста вода. И когато сте изтощени, и когато кожата ви е прекомерно суха... Но този съвет е от доста години насам. Има ли той някаква научна основа?
В началото на 19-ти век водата се давала единствено тези, които са били на ръба на цялостно безсилие, те са имали право да утолят жаждата си. Мнозина в никакъв случай не са пили повече от една чаша елементарна вода едновременно, настояват медици.
Как се трансформираха нещата... Днес хората пият доста повече вода. Ние продължаваме да бъдем бомбардирани с разкрития, че пиейки несъмнено количество литри вода дневно, ние отваряме загадка врата към чудесно здраве. Това, че ни дава повече сила, прави кожата ни красива, оказва помощ при намаляване и предотвратява появяването на рак.
 Пийте постоянно вода, само че не прекалявайте! Признаци, че прекаляваме с напитките 90% Пийте постоянно вода, само че не прекалявайте! Признаци, че прекаляваме с напитките 90%
Баланс - по този начин живеем хармонично. Специалистите по диетично хранене непрекъснато молят, че пиенето на вода е от значително значение за п...
Много хора считат, че пиенето на най-малко осем чаши вода дневно е от значително значение.
Апетитът за вода се подхранва от неофициално предписание: пийте осем чаши (по 240 мл всяка) дневно , което като цяло дава малко по-малко от два литра дневно, без да се броят други питиета. Това " предписание " обаче не се поддържа от научните проучвания - и нито английските, нито общоевропейските публични насоки споделят, че би трябвало да пием толкоз доста.
През 1945 година Американската комисия по храните и храненето към Националния съвет за проучвания предлага на възрастните да употребяват по един милилитър течност за всяка целесъобразна калория храна - еквивалентно на два литра за дами на диета с 2000 калории и два литра и половина за мъже на 2500 калории диета. Нека подчертаем: не става дума единствено за вода, а за всевъзможен тип питиета. А също и за плодовете и зеленчуците, които се състоят до 98% от вода.
Разбира се, водата е значима. Водата придвижва хранителни субстанции и отстранява токсините, контролира телесната температура, работи като смазка и защищава ставите от несъразмерен стрес. Той взе участие в множеството химични реакции в тялото ни.
 Чаша вода заран на гладно носи изгоди за здравето Чаша вода заран на гладно носи изгоди за здравето
Тялото се състои от 70% вода и тя е от изключителна значимост за процесите в организма. Ако потребностите на тялото от вода не са задоволени, м...
Ние непрекъснато губим влага посредством изпотяване, уриниране, а също и посредством дишане. Избягването на дехидратация е доста значимо. Симптомите на дехидратация се появяват, когато загубим 1-2% от влагата в тялото си и в случай че не компенсираме тази загуба, положението ни ще се утежни. В редки случаи това е даже съдбовно.
Учените поучават: пийте шест до осем чаши течност дневно, в това число мляко с ниско наличие на мазнини и питиета без захар, в това число чай и кафе.
Освен това е значимо да запомните, че механизмите на жаждата в нашето тяло стартират да губят сензитивност след 60 години. С придвижване на възрастта нашият натурален механизъм за жадност става по-малко сензитивен. Ние сме по-податливи на дехидратация, в сравнение с когато сме млади. С напредването на възрастта би трябвало да сме по-внимателни към приема на течности, с цел да останем хидратирани.
Повечето специалисти са съгласни, че не е нужно да се тормозим толкоз доста, че ще пием случайно избрани количества вода всеки ден. В точното време телата ни ще ни изпратят сигнал под формата на възприятие за жадност. Точно както го вършат, когато сме гладни или изтощени.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР