Редовните зрители на Свободна зона, предаването на Георги Коритаров по

...
Редовните зрители на Свободна зона, предаването на Георги Коритаров по
Коментари Харесай

Зрител се жалва в СЕМ: Свалете Коритаров от ефир, докато не си оправи зъбите!

Редовните фенове на „ Свободна зона ”, предаването на Георги Коритаров по телевизия „ Европа ”, получиха сърцетуптене в сряда сутринта, откакто той си извъртя малко сепуко от екрана, видя HotArena. Обясни, че ще изчете писмо, подписано от някой си „ Богданов74 ”. Оказа се, че фенът е написал протестно писмо до Съвет за електронни медии и шефовете на малкия екран, в което се оплаква от това, че Коритаров има „ грозни и нездрави зъби ”! С госта си Харалан Александров, водещия направи закачлив разбор на културните кодове, заключени в следните редове.  

„ Коритаров излъчва неприятна хигиена на устната празнина – грозни и нездрави зъби, които отблъсква желанието ми да виждам предаването, евентуално и на други фенове. Смятам, че този тип на водещия е неприемлив за екран. Освен това водещият има пристъпи на суха кашлица и хрипове, което също е неприемливо и мисля, че отхвърля доста хора от желанието да наблюдават предаването. Надявам се, че управлението на телевизия „ Европа ” ще в профил този проблем. ”

Ерудитът Коритаров откри прикрит знак даже в подписа под текста - „ Богданов 74 ”. Въпросният господин, който недоволства от усмивката на водещия, евентуално бил на 74 години, като че ли на по-младите фенове им е доста прелестно да гледат по какъв начин се клатят зъби на екрана. Коритаров разказа и одисеята на това писмо, прехвърляно от институция в институция, до момента в който стигне до него: първо било изпратено до Съвет за електронни медии, оттова го препратили до шефа на малкия екран Георги Харизанов, а той го дал на самия Коритаров . Само че за какво го изчете от екрана, а не отиде да се съветва със стоматолог, е различен въпрос.

Харалан Александров пък напряко мазета рибата с откритието си, че щом предаването се споделя „ Свободна зона ”, всичко в него – и мислите, и мненията, и даже типът на водещият би трябвало да са по-рошави, несресани, разнообразни. Ами тогава напряко водещият и неговите посетители да се маскират като клошари, или хипита, с цел да няма подозрение, че са вътрешно свободни човеци. А и с какво здравите зъби пречат на полета на свободния дух?


За множеството хора останките от корени в устата се свързват с невисок обществен статус , тъй като зъболекарските машинки от дълго време не са това, което бяха. Това, несъмнено, по никакъв начин не се отнася до Коритаров, който несъмнено е сполучлив и ерудиран публицист. А специалист по Изтока, несъмнено е наясно, че в редица антични култури зъбите са знак на мощ и власт – герои се раждат от хвърлени в земята зъби на змей и така нататък
Иронията на водещия и неговия посетител към писмото, която едвам прикрива подозрителност, че анонимният „ Богданов 74 ” е опит за цензура, заплашване или събаряне на предаването – не дай Боже, тогава в действителност няма какво да се гледа! не е безапелационна. Нали не „ Богданов 74 ”, а великият Чехов е споделил, че у индивида всичко би трябвало да бъде прелестно: и лицето, и облеклата, и душата, и мислите. Една прелестна металокерамика и „ Богданов 74 ” ще замълчи вечно, написа Уикенд.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР