Редовната употреба на говеждо месо и млечни продукти повишава риска

...
Редовната употреба на говеждо месо и млечни продукти повишава риска
Коментари Харесай

Нобеловият лауреат Харалд Цурхаузен разкрива кой е причинителят на рака

Редовната приложимост на говеждо месо и млечни артикули покачва риска от рак! Рискът да се развие болестта се усилва с възрастта. Това са цитати от известния Нобелов лауреат Харалд Цурхаузен, който откри преди години, че един от типовете рак се провокира от папилома вирус. Проф. Цурхаузен повече от 20 години оглавява Германския център по ракови болести. Предлагаме негова лекция пред студенти на тематика “Какви артикули в нашето меню покачват заплахата от рак”.

Откритието на проф. Харалд Цурхаузен е, че един от херпесните вируси, може да стане причина за рак на маточната шийка. Благодарение на това изобретение е основана ваксина срещу човешкия папилома вирус - за попречване рака на маточната шийка. Сега имунизацията се употребява в доста страни, като с нея се имунизират, преди да стартират половия си живот, освен девойки, само че и момчета. В здравната литература има данни, че успеваемостта от тази ваксина е 95%. В свои изказвания в разнообразни страни по света проф. Цурхаузен декларира, че към 20% от случаите на рак са свързани с инфекции. Около 60% от тези инфекции са вирусни и срещу доста от тях към този момент има основани ваксини. От което следва изводът, че милиони хора могат да бъдат предпазени от онкозаболявания, в случай че им се направи ваксина в детството.

“Много се смущавам, когато родители се отнасят сериозно към имунизациите и отхвърлят да имунизират децата си - споделя ученият. - Но още повече ме разстройва незнанието и некомпетентността на някои лекари по този въпрос”. Според него негови сътрудници постоянно са го подлагали на критика за изводите му, тъй като им изглеждали прекомерно нетипични.

“В един интервал сътрудниците ми ме подлагаха на критика доста настъпателно. Когато споделях, че ракът на шийката на матката е провокиран от някои видове на папилома вирусите, тогава още нямаше директни доказателства и ми се присмиваха. Но аз бях сигурен, че съм прав и че съм на правилния път. Това даже ме направи по-издръжлив”. От друга страна, ученият е наясно, че в науката е значимо да се подлагат на подозрение доста обстоятелства. Дори тези, които са потвърдени и са неоспорими.

Проф. Цурхаузен е убеден, че рискът от рак се усилва с възрастта и че онкологията напълно не е болест на цивилизацията, както необятно се твърди. “Болестта поразява хора по целия свят, даже в страните, които са развити. Има такива форми на рак, които се появяват при хора в промишлена среда. Но на първо място това е заболяването на старостта”.

Кои са рисковите храни и още за злокобното заболяване от проф. Цурхаузен, четете в най-полезния уебсайт zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР