Редовната физическа активност може да увеличи ефективността от ваксината срещу

...
Редовната физическа активност може да увеличи ефективността от ваксината срещу
Коментари Харесай

Физическите упражения увеличават действието на COVID ваксините

Редовната физическа интензивност може да усили успеваемостта от имунизацията против COVID-19 - колкото по-голямо е натоварването, толкоз нараства и равнището на отбрана, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.
 
Имунизация против SARS-CoV-2 понижава риска от хоспитализация с 60 % при изцяло имунизираните възрастни хора в категорията с ниска физическа интензивност, включена в проучването.

В групите със междинна и висока физическа интензивност имунизацията против COVID-19 е понижила този риск надлежно със 72 % и 86 % , откриха южноафрикански учени.

Водещ създател на проучването е Шърли Коли, основен актюер по здравни разбори в компанията " Дискавъри хелт ", която дава административни и управнически услуги на над 3,3 милиона души в Йоханесбург.

В изследването са прегледани данни за близо 200 000 здравни служащи на възраст над 18 години , които са носели фитнес тракери. Участниците са били разпределени в категория за физическа интензивност въз основа на междинните им месечни равнища на придвижване през двете години преди началото на изследването.

Хората, занимаващи се с по-малко от 60 минути физически действия седмично, са сложени в групата с ниска интензивност. В тази с умерена попадат лица, извършващи от 60 до 149 минути физически действия с най-малко междинна активност в границите на седем дни, а в групата на високата интензивност - участници, чието натоварване е минимум 150 минути седмично. Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР