Редовна техническа проверка и пълна профилактика на сиренните системи ще

...
Редовна техническа проверка и пълна профилактика на сиренните системи ще
Коментари Харесай

Тестват сирените в Стара Загора и Гълъбово

Редовна техническа инспекция и цялостна профилактика на сиренните системи ще се организира на 1 април, сряда, в 11 часа на територията на цялата страна. В Старозагорска област тя ще се извърши в общините Стара Загора и Гълъбово,съобщават от пресцентъра на регионалната администрация. 
Предвид актуалната епидемиологична конюнктура от там приканват за идния тест да бъдат предизвестени жителите на тези общини, с цел да не се свърже звукът на сирените с изключителното състояние и да е ясно, че  инспекцията се прави по авансово открития годишен график.
Със сирените ще бъдат задействани и локалните автоматизирани оповестителни системи за заплаха в огромни обекти, като базата на „ Лукойл “, „ Градус “ и други.  
По време на инспекцията на техническата редовност сирените ще звучат  еднократно за към 10-15 секунди и това не би трябвало да провокира безпокойствие у популацията.
Съвременните сиренни системи на Национална система за ранно предизвестие и обявяване (НСРПО) бяха инсталирани в общините Стара Загора и Гълъбово по европейски план и работят от предходната година. Съгласно условията два пъти в годината им се прави тестова техническа инспекция посредством действително задействане. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР