Редно ли е да се превърнеш в обвиняем, след като

...
Редно ли е да се превърнеш в обвиняем, след като
Коментари Харесай

Бивш ММА боец: Защитих човек, счупиха ми ръката, а накрая се оказах обвиняем

Редно ли е да се превърнеш в обвинен, откакто си защитил по-слаб човек и личното си достолепие? Този въпрос задава някогашният играч по ММА Георги Тодорчев, който ще дава отговор за нанасяне на междинна телесна щета на някогашен служител на реда. Преди година той е бил атакуван от двама мъже на бензиностанция на Околовръстното, само че до момента в който се защитавал е потрошил и двамата.

Екшънът се разиграл на 31 януари, на бензиностанцията на OMV в ранните часове на деня. „ Влязох да си взема кафе и закуска. Междувременно дойде някакъв мъж, който беше във очевидно нетрезво положение. Тъй като не съумяха да го обслужат незабавно, той стартира да се заяжда с младежа зад щанда. Обиждаше го и хвърляше по него сладоледите, които беше взел. Намесих се и предложих на служителя да повика СОТ-а. Момчето натисна паник бутона, а мъжът трансферира експанзията си против мен. Обясних му, че не желая проблеми, взех си кафето и потеглих към изхода. Той продължаваше да върви след мен, да ме псува и ругае. Предупредих го възпитано, че в обекта има видеокамери и всичко се записва, а той се приближи, хвана ме за ръката и ми предложи да отидем да ме набие някъде, където няма камери.

Не желаех проблеми и се качих в колата да си вървя. В това време обаче той ритна вратата, затисна ми ръката и ми я счупи. Междувременно от прилежащата кола излезе още един мъж и потегли към мен. Той също стартира да ме псува и ругае. Тогава ги ударих по един път. След това се наложи да идва кола за спешна помощ за двамата” споделя Тодорчев.

След конфликта мъжът, провокирал абсурда, е с лека телесна щета, а спътникът му, който е някогашен служител на реда е с два счупени зъба, което се води междинна телесна щета.

До този миг обаче обвинен е единствено Тодорчев. „ От прокуратурата ми предложиха да се призная за отговорен, с цел да получа по-леко наказване, само че аз съм изрично срещу, тъй като считам, че съм почтен и съм постъпил по този начин, както всеки би трябвало да постъпи – опазих по-слаб човек. Нека съдът да отсъди чия е вината” безапелационен е той.

В момента Георги е студент в Уелския университет в Лондон и паниките му са, че ще би трябвало да прекъсне образованието си, с цел да се явява на делата в съда. Той е брат на най- мощния българин Стоян Тодорчев , който до преди няколко години се състезаваше за България в дисциплината силов многобой. Тодорчев старши обаче към този момент е прекратил спортната си кариера и работи в чужбина.

По случая в Районна прокуратура - Пловдив е формирано досъдебно произвеждане по член 129, алинея 2. Според заключението на наблюдаващия прокурор Тодорчев е блъснал някогашния служител на реда, без да бъде предизвикан от него. Обвинението счита, че предисторията и конфликта сред Тодорчев и мъжа провокирал абсурда, нямат отношение към нападението. Дали това умозаключение кореспондира с житейската логичност, следва да реши съдът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР