"Редно е да се направят крачки към връщането на наборната

...
"Редно е да се направят крачки към връщането на наборната
Коментари Харесай

Известен спортен журналист за наборната военна служба: Най-голямата простотия!

"Редно е да се създадат крачки към връщането на наборната военна работа, с цел да може българските ползи да се пазят от българската войска. Имаше много спорове в последните години. Всеки, който има предпочитание, както и положителни физически и душевен индикатори, може да се запише в армията ". Това сподели депутатът от Оперативна програма Юлиян Ангелов в студиото на "Тази заран " по bTV. 
"Военният министър споделя, че прави нещо, което към този момент съществува. Ако военният министър излезе и каже, че желае да върне наборната военна работа, аз ще кажа, че това е най-голямата дивотия. Две години съм бил в танкова бригада. Нищо не оказва. Възпитанието ми е от майка ми и татко ми, а не от казармата ", твърди спортният публицист Едуард Папазян. 
"Договорите на кадровите бойци са 3 години. Наборната военна работа ще бъде по 6 до 9 месеца. Няма неприятно хора, които желаят непринудено да вземат участие, да дойдат и да запълват дупки ", добави депутатът. "Нищо не съм защитавал в казармата и на нищо не са ме научили. А, да. Научих морзовата писменост и в този момент си я напявам по улиците ", сподели с подигравка Папазян. "Кога ще научите младежите да боравят в автомати, да се пазят, да пазят националния интерес? ", пита Ангелов. 
"В Министерство на защитата са отделени средства за 550 индивида. Ние не отговаряме на условията на съдружниците каква войска да имаме ", опита да добави депутатът, само че бе пресечен от въпрос дали са попитали майките какво мислят да пратят децата си в казарма, а депутатът побърза да отговори изрично: "Да. Те са съгласни, тъй като казармата връща мъжеството ". "ГЕРБ също споделиха, че ще ни поддържат. Има медийни участия от последните години, които потвърждават това. Аргументът за отбрана на националната сигурност е задоволителен, не е нужно да ви давам повече причини ", завърши Юлиян Ангелов.
"Доброволната военна работа е като Обединени патриоти, оксиморон някакъв. И в този момент всеки може да се запише непринудено в армията, непринудено и платено ", разяснява от своя страна Папазян.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР