Редкият троен спектакъл - суперлуна, синя луна и пълно лунно

...
Редкият троен спектакъл - суперлуна, синя луна и пълно лунно
Коментари Харесай

Как лунното затъмнение се отразява на мъжете и жените

Редкият троен театър - суперлуна, синя луна и цялостно лунно затъмнение, придаващо червеникав нюанс на естествения сателит на Земята, към този момент е в историята.

Ако обаче през днешния ден се сблъскате с по-напрегнати дами и по-сънливи мъже, както и с по-гладни представители и на двата пола, това евентуално е последвал резултат от явлението, написа в. "Дейли експрес ", базирайки се на американски експерт.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ РЯДКОТО ЯВЛЕНИЕ, КОЕТО МИЛИОНИ ХОРА Пожарна охрана СВЕТА НАБЛЮДАВАХА

Учените от дълго време изследват по какъв начин лунният цикъл в дадена нощ въздейства върху количеството, типа и качеството на съня.

"Задавали ли сте си въпроса какво значи понятието "лунатик "? Терминът в действителност изяснява, че с човешките същества по време на пълнолуние се случва нещо, както във физиологичен, по този начин и в психичен аспект ", споделя доктор Мат Уокърот Калифорнийския университет.

Как кървавата суперлуна ще повлияе върху хората на 31 януари

Лунно затъмнение - наблюдавайте събитията без да взимате решения

В нощ с цялостна луната хората прекарват приблизително с 30 минути по-малко във етапа на бездънен сън. Липсата на задоволително бездънен сън без сънища при пълнолуние се регистрира и при двата пола, само че е по-изразена при представителките на нежния пол.

Когато луната е цялостна, при дамите се следи спад в съня с бързи очни придвижвания (Rapid Eyes Movement - REM), свързван с настроението и регулирането на страстите, а при мъжете - нарастване.

Освен по-малко REM сън, в пълнолунна нощ дамите си набират по-малко бездънен сън и по-малко оздравителен сън. Лишението от първокласен сън въздейства негативно върху настроението, с което може да се изясни за какво през днешния ден повече дами ще демонстрират безпокойствие.

При мъжете неналичието на задоволително количество бездънен сън и нарастването на REM съня по време на пълнолуние са свързани с така наречен резултат на струпване, вследствие на който те са по-сънливи.

Пълнолунието се отразява и върху апетита на дамите и мъжете, като ги прави по-гладни.

Това се изяснява с промените в равнищата на хормоните, свързани с чувствата за задоволеност и апетит - надлежно лептин и грелин.

"Когато човек е лишен от задоволително количество бездънен сън и надлежно от сигнала за задоволеност, се задейства сигналът за апетит ", изяснява доктор Уокър.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР