Редки пощенски карти и стари сметачни машини Елка“ са безспорният

...
Редки пощенски карти и стари сметачни машини Елка“ са безспорният
Коментари Харесай

Редки пощенски карти и стари сметачни машини хит на „Булколекто 2017“ в Пловдив

 По мотив откриването на „ Булколекто 2017 “ бе валидиран блок-лист, отдаден на Световната филателна галерия в Бразилия. Печатът сложиха дружно Спас Панчев, ръководител на СБФ, Ана Мария Сампайо Фернандес, дипломат на Бразилия у нас, и заместник-министърът на превоза Димитър Геновски (от ляво надясно).  Експонатите от максимафилната галерия, която се провежда за първи път в границите на „ Булколекто “, предизвикваха разгорещени разногласия измежду членовете на журито.  Старите сметачни машинки „ Елка “ незабавно събраха любопитни гости на ревюто „ Булколекто 2017 “ в Международен панаир Пловдив.
Редки пощенски карти и остарели сметачни машини „ Елка “ са безспорният шлагер на ревюто „ Булколекто 2017 “, което бе намерено в петък в Международния панаир в Пловдив, където ще продължи до неделя под мотото „ Колекционерството – занимание, просвета,инвестиция “. За първи път ценителите у нас могат да видят максимафилна галерия с участници от България, Румъния, Македония и Сърбия.

На 50 табла са ситуирани комплекти от пощенски карти и марки с идентичен сюжет. Това разрешава по-ясно да се открои изяществото на дребните филателни полезности. Изложбата е доста забавна и като художествена направа, и като наличие на експонатите, които са отдадени на обекти от разнообразни области на науката и изкуството, разясняват представители на интернационалното жури. Другата изненада на „ Булколекто 2017 “ е Денят на заниманието, плануван за 22 октомври (неделя), като особено внимание ще бъде обърнато на нетрадицонни сбирки. Акцентът ще са демонстрациите със остарели сметачни машини „ Елка “, към които още в първите часове на ревюто се събраха любопитни гости.

„ Булколекто “ към този момент е съществено културно събитие за Балканите и се трансформира в традиция за колекционерите освен у нас, а и в прилежащите страни, посочи Спас Панчев, ръководител на Съюза на българските филателисти (СБФ). „ Булколекто “ заема почтено място измежду сходни европейски прояви, акцентира Деян Дънешки, изпълнителен шеф на компанията „ Български пощи “. На панаира в Пловдив филателистите могат да си купят марки, които скоро ще бъдат необичайност, защото са в дребен тираж. Те се продават във краткотрайната пощенска станция и на щанда на „ Българска филателия “ наред с други издания.

Веднага след формалното разкриване на „ Булколекто 2017 ” бе валидиран малотиражен блок-лист, отдаден на Световната филателна галерия „ Бразилия 2017 “. В него е включена и марка, изобразяваща първия гол на Пеле за националния тим на Бразилия, вкаран във вратата на Аржентина преди 60 години през 1957 година Тази събота пък ще бъдат показани за първи път блок-листовете „ Фауна. Ние, врабчетата “ с рисунки на Йордан Радичков и “Алтернативен превоз ”, включващ изображения на ролери, скейтборд и други сходни средства. Освен филателните сбирки, посетителите могат да видят и купят в палата 7 на панаира в Пловдив монети, банкноти, пощенски карти, вестници, значки, медали, сувенири и антикварни предмети. Сред изложителите са и компании, предлагащи принадлежности за разнообразни колекционерски области.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР