Реджеп Ердоган представи официално новото правителство на Турция. Президентът явно

...
Реджеп Ердоган представи официално новото правителство на Турция. Президентът явно
Коментари Харесай

Ердоган резна досегашните си министри от нови постове, остави само двама

Реджеп Ердоган показа публично новото държавно управление на Турция. Президентът очевидно се готви за забележителна смяна - 15 от министрите са нови, а единствено двама резервират постовете си.

Чуждестранните вложители се надяват, че мощно променения кабинет значи отвод от странната финансова политика на Турция. По персонално гледище на Ердоган, централната банка не взе предложените от специалистите ограничения за битка с инфлацията.

Лирата внезапно се обезцени, популацията обедня и вложителите се отдръпнаха. Новоназначеният финансов министър Мехмет Шимшек е считан за специалист с обичайни разбирания. Анализаторите се надяват, че това значи завършек на опитите. А през целия ден на полагане на клетва и показване на кабинета, Реджеп Ердоган говореше най-вече за потребността от единение на нацията.

" Всички 85 милиона турци би трябвало да се обединят. Както тухлите построяват стената. Сега повече от всеки път Турция има потребност от единение и взаимност ", съобщи той.

Ясно е към кого е посланието, предава Народоосвободителна въстаническа армия. Реджеп Ердоган одеве си обезпечи нов мандат и се готви да ръководи още 5 години. Но това не трансформира обстоятелството, че близо половината нация гласоподава, че не го желае за президент. Основните стопански центрове Истанбул и Анкара поддържат опозицията. А с изключение на с икономическата рецесия, Турция би трябвало да се бори и с резултатите от опустошителните трусове, оставили над 1 милион души без дом.

" Тази година означаваме 100 години от основаването на републиката. Всички в Турция би трябвало да се сплотят. Приканвам всички жители, във всяка една от нашите 81 провинции - дано стартираме акция за другарство ", добави президентът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР