Редица украински области бяха подложени на руски удари в ранните

...
Редица украински области бяха подложени на руски удари в ранните
Коментари Харесай

Руска ракетна атака по цели в цяла Украйна

Редица украински области бяха подложени на съветски удари в ранните часове на днешния ден, в това число столицата Киев, черноморското пристанище Одеса и вторият по величина град в Украйна Харков. В няколко региона е прекратено електроподаването, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.
Атаките поразиха цели в необятен периметър, разпрострян се в това число от градовете Житомир, Виница и Ровно на запад до Днипро и Полтава в Централна Украйна.

Областният шеф на Одеса Максим Марченко съобщи в обществената мрежа Телеграм, че при масирана ракетна офанзива е било изумено енергийно оборудване в пристанищния град, което е провокирало прекъсвания на електрозахранването.
" В резултат на масиран ракетен удар беше изумен обект от енергийната инфраструктура, има и вреди по жилищни домове ", уточни одеският регионален шеф. По думите му силите на противовъздушната защита са свалили част от ракетите и е допустимо да последват и нови набези. " За благополучие, няма потърпевши. Въведени са ограничавания в електроподаването. "
Областният шеф на Харков Олег Синегубов съобщи, че по града и региона са нанесени към 15 удара.

" Врагът нанесе към 15 удара по града и региона ", уточни той също в Телеграм. " Инфраструктурата още веднъж беше измежду задачите. Информацията за потърпевши се прецизира. "
За удари беше обявено и в град Днипро, Централна Украйна, и в западните градове Луцк и Ровно, които се намират надалеч от фронтовите линии на продължаващата към този момент една година война.
Сведения за гърмежи постъпват и от северния град Чернигов и от западната Лвовска област, съобщи Асошиейтед прес.
Изданието " Дзеркало тижня " заяви за детонация в Киев, детонации са чути и в град Суми. Над западната Лвовска област е видян дрон.
Според украинското интернет издание " Обозревател " двама души са ранени при ракетен удар в Харков, нанесен покрай къщата им.
 
08 Март 2023201908 Март 2023119608 Март 2023187608 Март 2023181908 Март 202371708 Март 2023953КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023167928 Фев 2023114508 Март 2023229703 Март 20232598
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР