Редица туристи, пътешественици, фотографи и откриватели попадат под омайващото влияние

...
Редица туристи, пътешественици, фотографи и откриватели попадат под омайващото влияние
Коментари Харесай

Време за четене: „Мистичните Родопи“ разказва с думи и кадри за магията на планината

Редица туристи, пътешественици, фотографи и откриватели попадат под омайващото въздействие на Родопите – родната планина, която като че ли в никакъв случай не може да бъде изцяло опозната.

По нейните неутъпкани пътеки повежда и от пътешественика Иво Георгиев – богато илюстриран с цветни фотографии пътепис, който „ разголва “ душата на това божествено кътче.

 книга Ciela Ciela

От Шан кая през неразгаданите скали край Дъждовница, до тайнствения саркофаг край Душка – в тази книга няма да откриете единствено упътвания по какъв начин да достигнете едно или друго място, само че и най-съкровените ѝ извивки и усойни долини .

Пътуването на Иво Георгиев е постепенно, от време на време даже летаргично, наситено с картини, същински хора, върхове, мемоари и фантазии. Неговата хубост се крие не в изреждането на обстоятелства, които могат да бъдат открити във всеки един справочник, а в прекарването на всяка панорама, по детски възторженото клатене по моста на думите , с които създателят споделя за своите завършения.

Със своите 150 цветни фотографии изданието съумява да улови пайзажи, заклинания, свещенодействия, езически ритуали, останали и до през днешния ден.

е книга-родопис. Пътешествие, което пресъздава магията на планината, подслонила вярвания и култури, които са се наслагвали, диплели, преплитали една в друга.

 книга Ciela Ciela

Иво Георгиев е създател на две стихосбирки и на албума с авторски песни – „ ГрАДЪТ на сНЕЖНИЯ чоВЕК”, с който става лауреат на националната среща „ Поетични струни” в Харманли.

Автор е и на сборниците с разкази „ Исус ми прати SMS” и „ Дневникът на кралския гъделичкар”, както и романа „ Уроборос”.

През 2017 година неговият роман „ Arda longa, vita brevis” е включен в представителната антология на българския роман на арабски - „ В началото беше епилогът “ , със съставител поетът и преводач Хайри Хамдан.

От няколко години поддържа персонален блог iv0georgiev.blogspot.com със свои публикации, фотоси, мнения за книги, пътеписи от Родопите.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР