Редица търговци на дребно започнаха да намаляват цените на видеокартите

...
Редица търговци на дребно започнаха да намаляват цените на видеокартите
Коментари Харесай

Цената на някои GeForce RTX 4070 е паднала до $550 – това е с 8% под препоръчителната им цена

Редица търговци на дребно започнаха да понижават цените на видеокартите GeForce RTX 4070 на NVIDIA след сполучливия старт на конкурентната AMD Radeon RX 7800 XT. Както написа изданието VideoCardz, цената на моделите Gigabyte GeForce RTX 4070 WindForce OC и Zotac GeForce RTX 4070 Gaming Twin Edge OC за първи път е паднала с 8% или с $50 под целесъобразната цена. В момента тези карти могат да бъдат закупени за $550. Трябва да се означи, че това към момента е с 50 $ по-скъпо от конкуренцията.

Според многочислените мнения Radeon RX 7800 XT с цена от $499 е доста добър отговор на GeForce RTX 4070. Картата на AMD е от 2 до 6% по-бърза в игрите с растерна графика (без трасиране на лъчите). Друго преимущество на новата графична карта на AMD е съществуването на 16 GB памет, до момента в който GeForce RTX 4070 разполага единствено с 12 GB буферна памет.

От друга страна, GeForce RTX 4070 се оправя по-добре с трасирането на лъчите и предлага редица извънредни функционалности като поддръжка на технологията за мащабиране DLSS 3 с технологията за генериране на фрагменти. AMD в последна сметка ще добави сходна функционалност към своите карти с излизането на технологията за мащабиране FSR 3, само че последната към момента не е изцяло подготвена. Освен това GeForce RTX 4070 има по-висока енергийна успеваемост спрямо Radeon RX 7800 XT.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР