Редица основни хранителни стоки се предвижда да поевтинеят в магазинната

...
Редица основни хранителни стоки се предвижда да поевтинеят в магазинната
Коментари Харесай

Храните в Турция поевтиняват заради намаляване на ДДС

Редица съществени хранителни артикули се планува да поевтинеят в магазинната мрежа, откакто турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи през уикенда, че ще има понижаване на Данък добавена стойност за главните хранителни артикули от 8 % на 1 % .

Президентският декрет към този момент е обнародван в Държавен вестник и влезе в действие. От 14 февруари съществени хранителни артикули ще се оферират в магазинната мрежа по нови, по-ниски цени, заради намаляването на Данък добавена стойност от 8 % на 1 %, съобщи почетният ръководител на Центъра за потребителски оферти Айдън Агаоглу.

Министърът на търговията Мехмет Муш е изпратил до всички 81 окръжни търговски дирекции разпореждане за използване на новата наредба .

Според източници от комерсиалната мрежа с намаляването на Данък добавена стойност за главните хранителни артикули се чака единичната продажна цена да поевтинее приблизително с 5-8 турски лири според от типа и разфасовката . Списъкът на главните хранителни артикули, чиито цени ще бъдат понижени, включва към 25 типа продукти, сред които са месо, риба, яйца, мед, захар, сирена, брашна, олио, масло, маслини, бобови храни, чай и др .

Плодовете и зеленчуците също се чака да поевтинеят по отношение на намаляването на Данък добавена стойност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР