Редица обстоятелства не са били разследвани покрай смъртта на военният

...
Редица обстоятелства не са били разследвани покрай смъртта на военният
Коментари Харесай

Вдовицата на Валентин Терзиев: Много неща покрай смъртта му не бяха разследвани

Редица условия не са били разследвани около гибелта на военният водач подп. Валентин Терзиев, който почина при нощно обучение по бойни стрелби при започване на юни 2021 г. В това бе безапелационна вдовицата му Димитрина Попова пред Би Ти Ви. 

Този вторник Военно-апелативният съд възобнови следствието за гибелта на Терзиев. То бе прекъснато през есента на 2023 година като прокуратурата смъкна обвиняванията и към единствените двама от военното управление, обвинени, че носят виновност за случая. Сега военните магистрати споделят, че следствието би трябвало да продължи, защото прекратяването на следствието било голословно и прибързано.



" На нас по този начин и не ни беше даден късмет да апелираме това решение на прокуратурата. Мисля, че решението е вярно, тъй като макар многото събрани обстоятелства, не всички условия са разследвани. Продължавам да настоявам, че едно от тях е подготовката на водача. Те въобще нямат полети, постоянно съм си мислела, че аз и синът ми имаме повече полети, в сравнение с те ", сподели през днешния ден Попова.

" Отговорните лица са много повече, само че те са на по-високи постове от привлечените обвинени, има и политическа интервенция, с цел да се прикрие истината и да се прикрият нещата. Нередностите са доста. Ще продължа да си диря административно-наказателната отговорност от министъра на защитата, който и да е той, а към този момент се смениха четири ", безапелационна е вдовицата на Терзиев.

Вината се трансферира върху водача, който не може да се отбрани. Неоспорим факт от експертизата е, че водачът няма нито една позволена неточност през целия полет. Няма по какъв начин да е изгубил пространствено насочване и да не е знаел, че самолетът е в смъкване, описа още тя..
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР