Редица назначения в служебния кабинет го доказват. Бившият шеф на

...
Редица назначения в служебния кабинет го доказват. Бившият шеф на
Коментари Харесай

Спасение няма! Задкулисието ни се озъби зад поредица назначения в служебния кабинет

Редица назначения в служебния кабинет го потвърждават. Бившият началник на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков нагледно го дефинира като промяна на плочата от “Мутри, вън” на “Мутри, вътре”.

Вчера от вътрешното ведомство пристигна новината, че е заменен шефа на ГДНП. Нямаше да направи усещане рокадата, в случай че на високия пост не възкачен “стария познайник” от недалечното минало Атанас Илков. Очевидно хората, които го пробутват нагоре се надяват, че проблемите с газа, инфлацията и т. н. изцяло са заличили загатна за нещастието в Лясковец, при която почина командосът Емил Шарков.

Въпросният Илков командваше въпросната куцо скалъпена полицейска интервенция. Комисия по-късно откри, че за провеждането й са били изфабрикувани документи, като задачата е била да се оправдаят някои управителни решения по отношение на дейностите против “лудия” Петко. Атанас Илков, чиято звезда изгря по времето на кабинета “Орешарски” след това бе уволнен. Но съумя да се върне в системата през “странични” порти, заемайки по-нисши и по–висши длъжности в провинцията.

В коридорите на Министерство на вътрешните работи на ул. “Шести септември” се разяснява, че зад издигането му стои съветникът на президента Пламен Узунов. А както пък се шушука под сурдинка, той минава за човек от кръга на “Библиотекарите”. Единствено майката на простреляния Шарков - Ваня Рибчева знае какво е на сърцето й, щом чуе за следващото издигане на Илков. Явно, че съчувствието на хората от системата към нещастието на това семейство се оказа една огромна партенка.

Другото име, които буди паника в доста хора, това е Лидия Стойкова - Чорбанова. От старта на новия длъжностен кабинет тя бе посочена за зам.-министър на опазването на здравето. Чорбанова бе началник на кабинет на Стойчо Кацаров, до момента в който той оглавяваше Министерство на здравеопазването. Хора от екипа му настояват, че въпросната дама е работила по планове и публични поръчки. “Тя е обвързвана със абсурда с тестванията за коронавирус за деца. Любопитното е, че не отрасловия зам.-министър, а тя движеше процедурата без да бъде публично упълномощена.

Викаше персонално хората от състава на комисията и им споделяше какво да се прави с поръчката за тестванията. Показания за това са дадени в КПКОНПИ. Вместо да се пусне една поръчка за всички проби, се направиха четири. А цената можеше да е двойно по-ниска. Втората компания не съумя да обезпечи в точния момент тестванията и по тази причина се забави контракта с нея. Така единствено половината от учениците можеха да се върнат в клас в точния момент. Явно бе, че компанията се толерира и това е обяснено в Антикорупционната комисия.

При идната поръчка класираха 10 компании, само че им предложиха непостижима наказателна клауза от 5 %, при положение, че тестванията се забавят. Така компаниите бяха принудени сами да се откажат. Само една от тях продължи, което се допуска че бе и задачата. Знае се, че КПКОНПИ прати материалите за тези дейности в прокуратурата, само че е ясно какво се случва там”, прецизираха източниците ни.

Има съмнения, че човек на президента още веднъж се е намесил и е споделил тежката си дума в този избор на зам.-министър.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР