Редица клубове и футболни личности, най-вече от Италия и Англия,

...
Редица клубове и футболни личности, най-вече от Италия и Англия,
Коментари Харесай

Футболният свят скърби за починалия Джанлука Виали

Редица клубове и футболни персони, най-много от Италия и Англия, показаха своята горест в обществените мрежи във връзка днешната кончина на именития италиански нападател Джанлука Виали, който умря на 58-годишна възраст след дълга битка с рак на панкреаса.
 Джанлука Виали също си отиде, откакто загуби борбата с рака Джанлука Виали също си отиде, откакто загуби борбата с рака
От някогашния му клуб Сампдория разгласиха негова фотография в Туитър с сбитото “Сбогом, Лука ”, само че за сметка на това в своя уебсайт качиха дълго прочувствено писмо, в което напомнят за славната кариера на голмайстора с екипа на “моряците ”.

От Ювентус постъпиха по същия метод, предпочитайки да почетат тогавашната си звезда с обстойно прочувствено писмо, в което описаха своите любов и благодарност към Виали.

От различен някогашен негов клуб - Челси, също показаха тъгата си в Туитър, пишейки: “Ще липсваш на толкоз доста хора. Легенда за нас и за целия футбол. Почивай в мир, Джанлука Виали. ” Лондончани също по този начин разгласиха видео с някои от изявите му за тима. “Толкова доста мемоари, които да ценим вечно. Благодарим, че ги показа с нас, Лука ”, прибавиха те като коментар.

Виали получи респект и от други огромни клубове в Италия и Англия като Милан, Интер, Манчестър Юнайтед и Ливърпул, които го дефинираха за “спортсмен ”, “шампион ” и “прекрасен човек, против който е привилегия да се състезаваш ”.

Италианският ментор на Реал Мадрид - Карло Анчелоти също уважи своя другар Виали с обща тяхна фотография в Туитър. Великият британски нападател Алан Шиърър пък написа по адрес на някогашния италиански национал: “Колко прелестен, прелестен човек и състезател беше той. ” Бившият голаджия Питър Крауч пък призна, че е имал фланелки на Сампдория поради Виали и че се е опитвал да му подражава на волетата.

Легендарният Рууд Гулит, който докара Виали в Челси, показа в Инстаграм тяхна обща фотография от представянето му като футболист на клуба. Славните играчи Греъм Сунес и Гари Линекер не пропуснаха да почетат някогашния голмайстор на “сините ”.

View this post on Instagram
A post shared by Ruud Gullit (@ruudgullit)

Своите съболезнования също по този начин показаха профилът в Туитър на Йохан Кройф, известният публицист Фабрицио Романо и италианският министър председател Джорджа Мелони, която написа в Туитър: “Няма да забравим твоите голове, именитите ти задни ножици, насладата и страстта, които даде на цялата нация с тази твоя прегръдка с Манчини след триумфа на Европейското състезание. Но най-много няма да забравим индивида. За Бог Джанлука Виали, Цар Лъв на терена и в живота. ”

Публикации в Туитър на тогавашния нападател посветиха и от профилите на ФИФА, УЕФА, националния тим на Италия, Серия " А ", Премиър лийг и Купата на ФА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР