Редица имоти в Германия - собственост на руски олигарх, засегнат

...
Редица имоти в Германия - собственост на руски олигарх, засегнат
Коментари Харесай

Обискираха имоти на близък до Путин руски олигарх в Германия

Редица парцели в Германия - благосъстоятелност на съветски олигарх, обиден от европейските наказания, бяха обискирани, заяви прокуратурата в Мюнхен. Според немския седмичник " Шпигел " става дума за Алишер Усманов, доближен на съветския президент Владимир Путин, съобщи Франс прес.

Около 250 сътрудници на федералната полицейска работа и данъчната полиция са взели участие в тези интервенции в разнообразни райони, в това число Бавария, Баден-Вюртемберг, Шлезвиг-Холщайн и Хамбург, посочи прокуратурата.

Разследващите обискираха общо 24 парцела на олигарха и още четирима души, уточни " Шпигел ", разкрил аферата.

Spiegel reports that the villa of 's oligarch Alisher in is being searched. He is suspected of tax evasion and money laundering.
— NEXTA (@nexta_tv)
Усманов, живял през последните години основно в Бавария, съгласно списанието не се намирал сега нито в Германия, нито в Русия. Разследващите считали, че е в родния си Узбекистан.

Шейсет и девет годишният съветски милиардер, някогашен президент на Международната федерация по фехтовка, е обвинен по-специално, че е наредил недвижимите му парцели да бъдат следени от охранителна компания, въпреки да са включени в листата на глобите, наложени през февруари от Европейски Съюз като реакция на съветското настъпление в Украйна.

BREAKING: German authorities are raiding the Bavarian home of Russian oligarch Alisher Usmanov, looking for evidence of alleged tax evasion and money laundering.

Our latest with,, and 1/
— Organized Crime and Corruption Reporting Project (@OCCRP)
Плащайки на охранителната компания, Усманов нарушил възбраната да се разпорежда със замразени активи. Четирите други лица, чиито парцели са били претърсени, са обвинени, че са  съдействали на това нарушаване посредством даване на услугите за наблюдаване.

Освен това се подозира, че Усманов е направил данъчни злоупотреби в размер на 550 милиона евро, прибавя " Шпигел ", без това да е доказано от мюнхенската прокуратура.

Списанието го показва като подставено лице, употребявано от съветския президент за търговски покупко-продажби. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР