Редица германски политици от консервативния опозиционен блок Християндемократически/Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС)

...
Редица германски политици от консервативния опозиционен блок Християндемократически/Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС)
Коментари Харесай

Опозицията в Германия призова коалиционните партньори на Шолц да излязат от правителството му заради танковете за Украйна

Редица немски политици от консервативния опозиционен блок Християндемократически/Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС) приканиха по-малките съдружни сътрудници на Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 - Зелените и демократичната Свободна демократическа партия - да изоставен ръководството поради неохотата на канцлера социалдемократ да изпрати танкове на Украйна, написа през днешния ден в. " Билд ".

Германското издание цитира секретаря на парламентарната група на ХДС/ХСС Торстен Фрай, съгласно който " щом трите партии не могат да се схванат по толкоз значими въпроси, би трябвало най-сетне да покажат поредност и да стартират ново начало предвид на променената обстановка ". " Ние при всички случаи сме подготвени да поемем отговорността, в случай че се наложи ", добави той.

Според " Билд " думите на Фрай отразяват готовността на ХДС/ХСС да договаря със Свободната демократическа партия и Зелените за сформиране на нова управническа коалиция без Германската социалдемократическа партия на Шолц.

Друг представител на консерваторите - представителят на парламентарната им група по външнополитическите въпроси Норберт Рьотген, също разкритикува канцлера социалдемократ и държавното управление му за нежеланието да се изпратят танкове на Украйна.

" Свободната демократическа партия и Зелените би трябвало да се запитат дали са подготвени да поемат отговорността за този отвод обратно на личните си убеждения ", сподели Рьотген пред изданието. " Това значи, че Германия се проваля при настоящето историческо тестване, пред което я изправя войната ", добави той.

Ръководителят на ХДС в провинция Долна Саксония Себастиан Лехнер прикани в прав текст Свободната демократическа партия и Зелените " да изоставен " обединението и да извърнат тил на Шолц.

Германия към момента не се е съгласила да одобри настояването на Украйна и редица страни от Европейски Съюз да изпрати или позволи реекспорта на танкове " Леопард 2 ". Шолц е подложен под напън да го направи както от опозицията, по този начин и от сътрудниците в ръководещата коалиция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР