Редица държави затягат мерките срещу разпространението на заразата. . Същевременно,

...
Редица държави затягат мерките срещу разпространението на заразата. . Същевременно,
Коментари Харесай

Светът се затваря отново заради COVID-19

Редица страни стягат ограниченията против разпространяването на болестта.. Същевременно, във Англия образователните заведения остават затворени поради големия брой нови инфектирани.

Гърция стяга фрапантно ограниченията против COVID-19 до 11 януари. Прекратяват работа фирмите в областта на услугите, които досега имаха право да работят. Затварят книжарниците, фризьорските салони и тези за маникюр, сервизите за техническо обслужване на коли. Забраняват се също ловът и риболовът.

Не се позволява излизането от домовете сред 21 и 5 часа сутринта. Църквите остават затворени за богомолци, а на Богоявление (6 януари) няма да се провеждат обичайните водосвети.

В Германия се появиха опасения, че държавното управление ще наложи нова цялостна обсада след 10-и януари поради увеличаващия се брой нови случаи. За последното денонощие новозаразените там са съвсем 13 000 души.

„ Мисля, че здравето е преди всичко, само че въпреки това, толкоз доста хора, доста мои другари, се борят за препитанието си. Трудно е. Нямам огромен избор. Политиците ни знаят повече от нас. За мен няма ясно за или срещу блокадата”, счита Сандра Брюер.

Британското държавно управление реши да затвори всички начални учебни заведения в Лондон за идващите две седмици, в опит да спре разпространяването на новия вариант на ковид. Той е доста по-заразен и усилва репродуктивното число с от 0,4 до 0,7.

В момента то е сред 1,1 и 1,3, а би трябвало да е под 1, с цел да стартират да понижават случаите на инфектирани. Междувременно, имунизациите не престават.

„ Ние сме изцяло подготвени и ще можем да имунизираме оптимално доста хора. Броят на ваксинираните се усилва. Доволни сме, че можем да предпазим толкоз доста хора”, уточни шефът на болница Джордж Финдли.

Световната здравна организация включи имунизацията на Pfizer и BioNTech в листата на препаратите за потребление при незабавни случаи. Това е първата ваксина, включена в този лист от началото на пандемията. Решението е било взето след разбор на данните за сигурността, успеваемостта и качеството на имунизацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР